Toland - Adolf Hitler

Schrijver:
Titel: Adolf Hitler
ISBN: 9789022952245
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Nieuw
Prijs: € 19,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
John Willard Toland (La Crosse (Wisconsin), 29 juni 1912 – Danbury (Connecticut), 4 januari 2004) was een Amerikaanse historicus en schrijver.

Hij is het bekendst van zijn biografie over Adolf Hitler. In 1971 won hij de Pulitzer-prijs voor non-fictie voor zijn boek The Rising Sun: The Decline and Fall of the Japanese Empire, 1936-1945, waarin de oorlog in de Stille Oceaan beschreven wordt vanuit het Japanse gezichtspunt.

Alhoewel hij hoofdzakelijk over feitelijke geschiedenis schreef, heeft Toland ook twee historische romans op zijn naam staan, te weten Gods of War en Occupation.

Deze monumentale biografie is gebaseerd op een uitvoerig onderzoek, waarbij een aantal bronnen zijn aangeboord die voorheen onbekend of ontoegankelijk waren, en op meer dan honderdvijftig gesprekken met mensen die rechtstreeks betrokken waren bij Hitlers publieke of persoonlijke leven. Dit resulteert in een genuanceerder en doorzichtiger beeld van Hitler als mens, als politicus en als veldheer dan voorheen kon worden getekend.
Met een meesterlijk gevoel voor historie plaatst Toland de Führer in de tijd waaruit hij is ontstaan.
Dit boek onthult vele details uit Hitlers privéleven die nog onbekend waren, en werpt een verrassend nieuw licht op bekende feiten. Deze uitzonderlijke biografie is door zijn volledigheid, scherpzinnigheid en rijkdom aan detail een standaardwerk op het gebied van militaire, sociale en politieke geschiedenis.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Toland - Adolf Hitler