Jose Faerna - Bacon

Schrijver:
Titel: Bacon
ISBN: 9789072267481
Uitgever: Librero Nederland
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Francis Bacon (1909-1992) is niet alleen de grootste Britse schilder van de twintigste eeuw, maar ook de meest controversiële. Zijn werk lijkt soms doelbewust provocerend en geeft nieuwe, schokkende vormen aan het menselijk lichaam, Bacons hoofdthema. Het lichaam wordt ontleed met de priemende blik van de kunstenaar en daarna weer in elkaar gezet op het doek. Bacon wijst ons misschien wel voor het eerst op de verborgen structuren en spanningen in onze eigen, vertrouwde gedaante.
Vooral Bacons aanpak van het gezicht is intrigerend. In de portretten -meestal van mensen die hij goed kende- zijn de figuren soms schreeuwend afgebeeld. Zelfs in rust lijken hun trekken voor onze ogen voortdurend te verschuiven. Toch blijven ze in de wilde verfvegen altijd herkenbaar.
Hoewel hij dikwijls beschouwd werd als een expressionist of zelfs surrealist, was Bacon het daar absoluut niet mee eens. Voor hem stond zijn werk dicht bij het leven van alledag en bleef het trouw aan wat hij “de grove feitelijkheid” noemde.
Dit boek bevat 68 kleurenafbeeldingen van de belangrijkste werken, waaronder diverse beroemde triptieken. Ook zijn foto’s opgenomen van Bacons atelier, zijn modellen en collega’s.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jose Faerna - Bacon