Daphne Du Maurier, Daphne Du Maurier - Rebecca

Schrijver:
Titel: Rebecca
ISBN: 9789026972478
Uitgever: Daphne Du Maurier
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Rebecca is een psychologische thriller geschreven door Daphne du Maurier. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1938 en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in het genre.

Het verhaal begint met de introductie van de naamloze verteller, een jonge vrouw die als gezelschapsdame werkt voor een rijke Amerikaanse vrouw in Monte Carlo. Tijdens haar verblijf ontmoet ze Maxim de Winter, een charmante en mysterieuze Engelse weduwnaar. Ondanks hun verschillen in leeftijd en achtergrond, ontstaat er al snel een sterke band tussen hen en ze besluiten te trouwen.

De verteller wordt meegenomen naar het landgoed Manderley, het imposante huis van Maxim. Daar wordt ze geconfronteerd met de schaduw van Maxim's overleden vrouw, Rebecca. Rebecca was een charismatische en dominante vrouw, geliefd door iedereen in de omgeving. Haar aanwezigheid lijkt nog steeds overal te zijn, vooral in de vorm van Mrs. Danvers, de huishoudster die een obsessieve toewijding aan Rebecca heeft.

Terwijl de verteller probeert haar plaats in Manderley te vinden, wordt ze geplaagd door onzekerheid en een gevoel van inferioriteit ten opzichte van Rebecca. Ze voelt zich gevangen in de schaduw van haar voorganger en worstelt om de liefde en acceptatie van Maxim te verdienen. Naarmate het verhaal vordert, ontdekt de verteller echter steeds meer geheimen over Rebecca en de waarheid achter haar dood.

Rebecca is een meeslepend verhaal dat draait om thema's als liefde, jaloezie, schuld en identiteit. Du Maurier creëert een beklemmende sfeer en weet de lezer voortdurend in spanning te houden. Het boek is doordrenkt van mysterie en onthult langzaam de duistere geheimen van Manderley.

De personages zijn goed ontwikkeld en complex, vooral de verteller die worstelt met haar eigen onzekerheden en de druk van de vergelijking met Rebecca. Maxim is een intrigerend personage met een duister verleden en Mrs. Danvers is angstaanjagend in haar obsessie voor Rebecca.

Rebecca is niet alleen een spannende thriller, maar ook een diepgaand psychologisch portret van een vrouw die vecht om haar eigen identiteit te vinden te midden van de schaduw van een overleden vrouw. Het boek is meeslepend geschreven en de plotwendingen houden de lezer geboeid tot het einde.

Met zijn beklemmende sfeer, complexe personages en onthullende plot, is Rebecca een tijdloze klassieker die nog steeds lezers weet te betoveren. Het boek is een must-read voor liefhebbers van psychologische thrillers en literaire fictie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daphne Du Maurier, Daphne Du Maurier - Rebecca