Shalev, Meir - De grote vrouw (Ex.1)

Schrijver:
Titel: De grote vrouw (Ex.1)
ISBN: 9789050004619
Uitgever: Vassallucci
Bijzonderheden: 2003, 5e druk, 396 pp hardcover gebonden (pp iets verkleurd, verder goed!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Meir Shalev - De grote vrouw (Ex.1)
(Vassallucci - Amsterdam)
ISBN 905000461x
5e druk 2003
396 pp hardcover gebonden
(pp iets verkleurd, verder goed!)
Staat van het boek: 8.5

Refael Maier is als inspecteur van een waterbedrijf werkzaam in de Negev-woestijn. Hij is de oudste nog levende man van zijn familie. Zijn vader, grootvader en beide ooms zijn op jonge leeftijd omgekomen bij ongelukken. Refael is opgegroeid bij 'de grote vrouw': een mengeling van zijn boekenverslindende moeder, zijn gierige grootmoeder, zijn beide tantes en zijn spottende zuster. Hij vindt zijn toevlucht bij de kinderloze steenhouwer Avraham, die in de buurt woont en een grote liefde koestert voor een van Refaels tantes. In afwachting van het bittere lot dat de mannen in zijn familie treft, vertelt Refael over zijn leven in de woestijn, zijn jeugd in Jeruzalem, de bewoners van het nabijgelegen blindeninstituut, zijn ex-vrouw, de vrouwen bij wie hij is opgegroeid en hun overleden echtgenoten...

'Wie schrijft in navolging van auteurs die duizenden jaren voor hem leefden, kan de lezer nog steeds bekoren. Mits de schrijver zo groot is als Meir Shalev' Chris van Esterik, NRC Handelsblad

'Zelden las ik zinnen met zo veel elegantie, sfeer en poëtische zeggingskracht' Jan Hontscharenko, Standaard der Letteren

'Een begenadigd verhalenverteller' Rudi Wester, Vrij Nederland
Recensie(s)
Refael Maier is de laatste nog levende man in zijn familie. Hij groeit op tussen 'de grote vrouw': een mengeling van een vrekkerige grootmoeder, een levenslustige en een door zelfverwijt verteerde tante, een spottende zuster en een boekenverslindende moeder. Hun mannen zijn bij merkwaardige ongelukken om het leven gekomen. Refael wacht zijn lot dan ook gelaten af, terwijl hij vertelt over zijn jeugd in Jeruzalem, zijn vriend de steenhouwer Avraham, het blindeninstituut, de dierentuin en het gekkenhuis. Ook zijn ex-vrouw vergeet hij niet. De roman is een kaleidoscoop van boeiende verhalen, waarbij vooral menselijke drijfveren centraal staan. Het gaat over liefde, verlangen en ijzeren familiebanden. Shalev (1948), Israels populairste auteur van dit moment, zet in zijn roman vooral dat laatste centraal, met al zijn positieve en negatieve kanten. De karakters worden fraai uitgewerkt en met de nodige zachte humor becommentarieerd. De stijl is glashelder, geen woord te veel. Het is een geslaagde vondst om de hoofdstuktitels terug te laten keren als begin van het hoofdstuk. Elke titel op zich leest al als een klein literair avontuur. Een geslaagde roman. Toptien-boek (abonnement 1, 2 en ij). Normale druk.
(Biblion recensie, Drs. B. Hummel.)

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Shalev, Meir - De grote vrouw (Ex.1) Shalev, Meir - De grote vrouw (Ex.1) Shalev, Meir - De grote vrouw (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.