Waard, F. de - Spirituele crises / transpersoonlijke psychologi

Schrijver:
Titel: Spirituele crises / transpersoonlijke psychologie als perspectief
ISBN: 9789023242819
Taal: Nederlands
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Bijzonderheden: 2007, 297pp, paperback, schoon & rookvrij, in Nieuwstaat!
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
De Amerikaanse comédienne Lily Tomlin stelde ooit verwonderd vast dat we het 'bidden' noemen als iemand tegen God praat, en 'schizofrenie' als God iets terugzegt. In dit boek komen mensen aan het woord over innerlijke ervaringen waarin zij zichzelf en de wereld zó anders beleefden, dat zij dachten gek te worden. Ervaringen van existentiële leegtes, hoogtes en dieptes, kiltes en stiltes, van pure energie, liefde en angst, eenheid en chaos. Betekenis vonden zij daarvoor niet bij wetenschap of religie; de traditionele maatstaven van normaliteit en moraliteit brachten hen niet verder dan 'gekte' en 'ketterij'. Noodgedwongen leerden zij koersen op een soort innerlijk kompas, en begonnen zij onconventionele hulpbronnen aan te boren. Daarmee kreeg hun ervaring per saldo de diepte en dynamiek van een geestelijke transformatie die zij niet hadden willen missen.

Sinds 1995 hebben dergelijke spirituele crises formeel een plek in de psychiatrische diagnostiek, en wel als niet-pathologische episodes. Kennis en inzicht schieten echter wezenlijk tekort, zowel in vakkringen als onder het grote publiek. In dit boek laat de auteur zien hoe de transpersoonlijke psychologie zulke crises laat begrijpen als groeistuipen vanuit het menselijk bewustzijn. Dit ruimere perspectief overstijgt de traditionele, individuele kaders van de menswetenschappen, parallel aan de eerdere verschuiving van de klassieke mechanica naar de quantumfysica. In een tijd die gonst van de vragen naar zingeving, en die zwanger lijkt van een holistisch model van de werkelijkheid, begint dit boek het verschijnsel van de spirituele crisis hierbinnen een plaats te geven.

Auteur
Ir. Fransje de Waard heeft een achtergrond in de toegepaste natuurwetenschappen en beschikt over een Mastersgraad van het Institute of Transpersonal Psychology in Palo Alto, VS.
Verder lezen

Dé Boekenkast uit Geleen

particulier

Logo Dé Boekenkast

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Waard, F. de - Spirituele crises / transpersoonlijke psychologie als perspectief Waard, F. de - Spirituele crises / transpersoonlijke psychologie als perspectief

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Dé Boekenkast

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Dé Boekenkast
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Dé Boekenkast een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Dé Boekenkast vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Dé Boekenkast kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.