Twain, Mark Twain - De Avonturen Van Huckleberry Finn

Schrijver:
Titel: De Avonturen Van Huckleberry Finn
ISBN: 9789064079436
Uitgever: Reader'S Digest
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 13,05
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Avonturen Van Huckleberry Finn is een klassieke Amerikaanse roman geschreven door Mark Twain. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1884 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde en invloedrijke werken uit de Amerikaanse literatuur.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1830, in de zuidelijke staten van Amerika. Het volgt de avonturen van de jonge Huckleberry Finn, een weeskind dat opgroeit in een klein stadje aan de oevers van de Mississippi. Huck is een onconventionele en avontuurlijke jongen die liever buiten speelt dan naar school gaat. Hij woont bij de weduwe Douglas, die probeert hem te beschaven en hem de normen en waarden van de samenleving bij te brengen.

Op een dag ontsnapt Huck aan de strenge opvoeding van de weduwe en besluit hij samen met zijn vriend Jim, een ontsnapte slaaf, de rivier de Mississippi af te varen. Ze hopen vrijheid te vinden in het noorden van Amerika. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met verschillende uitdagingen en ontmoeten ze een kleurrijke cast van personages, waaronder oplichters, dieven en zelfs een moordenaar.

Het boek verkent verschillende thema's, waaronder racisme, vrijheid, moraliteit en de hypocrisie van de samenleving. Twain gebruikt de reis van Huck en Jim als een manier om de diepgewortelde vooroordelen en onrechtvaardigheden van de slavernijtijd aan de kaak te stellen. Hij laat zien hoe Huck, ondanks zijn opvoeding en de heersende opvattingen van die tijd, geleidelijk aan begint in te zien dat Jim een mens is met gevoelens en verlangens, en niet slechts een eigendom.

De Avonturen Van Huckleberry Finn is een meeslepend en humoristisch boek dat de lezer meeneemt op een spannende reis door het Amerikaanse zuiden. Twain's levendige en beeldende schrijfstijl brengt de personages en de omgeving tot leven, waardoor het boek een tijdloze charme heeft behouden.

Het boek is niet alleen een avonturenverhaal, maar ook een kritische blik op de samenleving en de menselijke natuur. Het laat zien hoe de onschuldige en onbevooroordeelde blik van een kind kan helpen om de waarheid te zien en de hypocrisie van volwassenen te ontmaskeren.

De Avonturen Van Huckleberry Finn is een belangrijk werk in de Amerikaanse literatuurgeschiedenis en heeft een blijvende invloed gehad op latere schrijvers. Het is een boek dat nog steeds relevant is en lezers van alle leeftijden kan inspireren en vermaken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Twain, Mark Twain - De Avonturen Van Huckleberry Finn