Waugh - Terug naar brideshead

Schrijver:
Titel: Terug naar brideshead
ISBN: 9789060198339
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Terug naar Brideshead' is een roman geschreven door Evelyn Waugh en werd voor het eerst gepubliceerd in 1945. Het boek vertelt het verhaal van Charles Ryder, een jonge kunstenaar en student aan de Universiteit van Oxford, die bevriend raakt met de excentrieke Sebastian Flyte, een lid van de aristocratische Marchmain-familie.

Het verhaal begint in de jaren 20, toen Charles en Sebastian elkaar ontmoetten op Oxford. Ze ontwikkelen al snel een hechte vriendschap en Charles wordt geïntroduceerd in de wereld van de Marchmains, een rijke en invloedrijke familie. Hij wordt vooral aangetrokken door het landgoed Brideshead, waar de familie woont.

Terwijl Charles steeds meer betrokken raakt bij het leven van de Marchmains, ontmoet hij ook Julia, de zus van Sebastian. Er ontstaat een complexe en gepassioneerde relatie tussen Charles en Julia, die wordt bemoeilijkt door de strenge katholieke overtuigingen van de familie en het huwelijk van Julia met een andere man.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Charles, die terugkijkt op zijn tijd met de Marchmains vanuit een latere periode in zijn leven. Hij reflecteert op de veranderingen die hij heeft doorgemaakt en de impact die de familie op hem heeft gehad. Het boek onderzoekt thema's als religie, klasse, liefde en verlies.

'Terug naar Brideshead' is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar de wereld van de Britse aristocratie in de vroege 20e eeuw. Evelyn Waugh weet de sfeer en de complexiteit van de personages op een meesterlijke manier weer te geven. Zijn schrijfstijl is elegant en poëtisch, met oog voor detail en een scherp gevoel voor humor.

Het boek is niet alleen een portret van een vervlogen tijdperk, maar ook een diepgaande verkenning van de menselijke natuur en de zoektocht naar identiteit. Charles' reis door de wereld van de Marchmains weerspiegelt zijn eigen zoektocht naar wie hij werkelijk is en waar hij thuishoort.

'Terug naar Brideshead' is een tijdloze klassieker die nog steeds relevant is. Het boek is verfilmd en heeft ook een succesvolle televisieserie voortgebracht. Het blijft een geliefd werk dat lezers blijft betoveren met zijn prachtige taal, boeiende personages en diepgaande thema's.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Waugh - Terug naar brideshead