Vittorio V. Busato - Leve De Psychologie!

Schrijver:
Titel: Leve De Psychologie!
ISBN: 9789035132559
Uitgever: Uitgeverij Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De faculteit Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam bestaat dit jaar officieel een eeuw. Psycholoog en publicist Vittorio Busato, zelf in 1991 afgestudeerd en in 1998 gepromoveerd aan die universiteit, beschrijft in Leve de psychologie! Honderd jaar psychologische wetenschap aan de UvA de roemruchte geschiedenis van deze faculteit die iedereen met belangstelling voor psychologie zal interesseren. Ontwikkelingen aan de Amsterdamse faculteit worden afgezet tegen (inter)nationale ontwikkelingen in de psychologie en een aantal onderwijspolitieke veranderingen.
Het boek bestaat uit vijf delen. In het eerste deel staat de periode van de zogeheten privaatdocenten in de psychologie centraal. Het tweede deel beschrijft leven en werk van de Hongaar Géza Révész, de eerste zelfstandige hoogleraar in de psychologie aan de UvA. In het derde deel komen onder meer het ontstaan van de verschillende vakgroepen en de nadruk op empirisch onderzoek aan bod. Het vierde deel richt zich specifieker op de onderzoekslijnen die de vakgroepen uitzetten en op de publish or perish-mentaliteit die een nieuwe zakelijkheid inluidt. Extra aandacht is er in de laatste twee delen voor kopstukken als Bert Duijker, Adriaan de Groot, Johan Barendregt en Nico Frijda, die allen zeer invloedrijk zijn geweest voor de Nederlandse psychologie.De epiloog maakt duidelijk dat de titel ook een reactie is op de beruchte oratie van Victor Lamme Weg met de psychologie uit 2004.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vittorio V. Busato - Leve De Psychologie!