Guns N. - Dempo en Baloeran

Schrijver:
Titel: Dempo en Baloeran
ISBN: 9789068810905
Uitgever: Uitgeverij de Bataafsche Leeuw
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 35,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Rotterdamsche Lloyd bracht rond 1930 twee statige passagiersschepen in de vaart op Nederlands-Indië: de Baloeran en de Dempo. Het waren prachtige voorbeelden van de Nederlandse scheepsbouwkunst, niet alleen qua techniek, maar evenzeer wat betreft hun kunstzinnige inrichting. Na tien jaar trouwe maildienst verzeilde het tweetal in de oorlog. De Duitse bezetter nam de Baloeran in beslag en verbouwde het tot hospitaalschip. De Geallieerden zetten de Dempo in als troepentransportschip. Helaas gingen beide schepen in de oorlog ten onder. Deze rijk geïllustreerde uitgave brengt de zusterschepen in woord en beeld tot leven.

Samen met Frans Luidinga bereidt Nico Guns momenteel publicaties voor over de Sibajak en Indrapoem (ISBN 90 6881 095 2) alsmede over de Slamat en Patria (ISBN 90 6881 099 5)

Nicolaas Guns werd in 1948 te Bussum geboren. Na zijn onderwijzersopleiding studeerde hij onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden. In 1985 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het sociaal-psychologische proefschrift Woman on board over de integratie van vrouwen op schepen van de Koninklijke Marine. Momenteel is hij werkzaam bij de staf van de inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Hij schreef in de loop der jaren tal van kinderboeken. Zijn hobby is het knutselen met zo gedetailleerd mogelijke scheepsbouwplaten. Op maritiem gebied gaat zijn belangstelling in het bijzonder uit naar de Nederlandse koopvaardij gedurende de eerste helft van deze eeuw.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Guns N. - Dempo en Baloeran