Solange Leibovici - Spelen dat je dood bent

Schrijver:
Titel: Spelen dat je dood bent
ISBN: 9789075323511
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 18,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Spelen dat je dood bent 1e druk is een boek van Solange Leibovici uitgegeven bij Uitgeverij Aspekt B.V.. ISBN 9789075323511

Fantasieën zijn de oerbron, de voedingsbodem waaruit fictie en poëzie ontstaan. Zij verbinden de volwassen denkwereld met de verdrongen voorstellingen die het kind hebben beziggehouden, het bewuste met het onbewuste, de fictie met de werkelijkheid. Een overheersende plaats wordt in fantasieën ingenomen door liefde en seksualiteit, dood en geweld, maar ook door sociale thema's als ambitie en macht, utopie en de angst voor verval en dood. Zij gunnen ons een blik in het intieme leven van auteurs, en laten ons zien hoe er verschuivingen plaatsvinden dankzij de wisselwerking tussen verbeelding en realiteit. De verhalen die schrijvers als o.a. Jules Verne en de comtesse de Ségur, Drieu La Rochelle en Céline, Simone de Beauvoir en Annie Ernaux, Jean Baudrillard en Michel Onfray over zichzelf vertellen, de geheime angsten en verlangens die zij verzwijgen maar die tussen de regels door zichtbaar worden, de onbewuste fantasieën die hun dromen modelleren en hun psychische realiteit vormgeven, worden bewust en onbewust gebruikt, veranderd, verfraaid, aan anderen toegekend, weggelaten of steeds herhaald in de woorden die zij uitspreken en in de teksten die zij schrijven. Zij spelen een fundamentale rol in hun leven omdat zij hun ervaringen deels determineren; zij bepalen in belangrijke mate wat zij schrijven, en waarom; zij verbinden hun individuele leven met dat van hun tijdgenoten. Hun fantasieën zijn een trait d'union tussen hun autobiografie, hun literaire producten, en de tijd waarin zij leven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Solange Leibovici - Spelen dat je dood bent