Jon Krakauer - Wildernis In

Schrijver:
Titel: Wildernis In
ISBN: 9789057135330
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Wildernis In' is een non-fictie avonturenroman geschreven door Jon Krakauer. Het vertelt het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless, een jonge man die zijn welvarende leven achter zich laat en ervoor kiest om als een moderne nomade te leven in de wildernis van Alaska.

Het verhaal begint met de ontdekking van McCandless' lichaam in een verlaten bus in Alaska. Krakauer, een ervaren bergbeklimmer en avonturier, raakt gefascineerd door het mysterie rondom McCandless' dood en besluit zijn leven te onderzoeken. Hij traceert de reis van McCandless door middel van dagboeken, brieven en interviews met mensen die hem hebben ontmoet tijdens zijn reis.

Krakauer onthult dat McCandless een getalenteerde en intelligente jongeman was, maar dat hij zich altijd al anders heeft gevoeld dan zijn welvarende familie en de maatschappij waarin hij opgroeide. Hij verlaat zijn huis en begint aan een reis door Amerika, waarbij hij zijn identiteit en materiële bezittingen achterlaat. Hij neemt de naam 'Alexander Supertramp' aan en leeft van dag tot dag, afhankelijk van de goedheid van vreemden en zijn eigen vaardigheden om te overleven in de wildernis.

McCandless reist door verschillende staten en ontmoet verschillende mensen die hem helpen of hem juist waarschuwen voor de gevaren van zijn levensstijl. Hij werkt tijdelijk op boerderijen, ontwikkelt vriendschappen en ontdekt de schoonheid van de natuur. Uiteindelijk besluit hij naar Alaska te gaan, waar hij hoopt een ultieme uitdaging te vinden en volledig in harmonie te leven met de natuur.

In Alaska vindt McCandless een verlaten bus in de wildernis en maakt het zijn thuis. Hij jaagt op dieren, verzamelt bessen en leeft van de natuurlijke bronnen om hem heen. Maar na maanden van isolatie en ontbering begint hij te beseffen dat hij niet zo goed voorbereid was als hij dacht. Hij wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven in de wildernis en zijn fysieke en mentale gesteldheid verslechteren snel.

Het boek onderzoekt niet alleen het leven en de dood van McCandless, maar ook de bredere thema's van avontuur, vrijheid en de zoektocht naar betekenis in het leven. Krakauer deelt zijn eigen ervaringen als avonturier en reflecteert op de aantrekkingskracht van het leven in de wildernis en de risico's die daarmee gepaard gaan.

'Wildernis In' is een meeslepend en ontroerend boek dat de lezer meeneemt op een reis door de geest van een jonge man die op zoek is naar zijn eigen waarheid. Het is een eerbetoon aan de kracht van de natuur en de menselijke geest, maar ook een waarschuwing voor de gevaren van roekeloosheid en overmoed.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jon Krakauer - Wildernis In