L. Ferry, M. Gauchet - Religie na de religie

Schrijver:
Titel: Religie na de religie
ISBN: 9789077070789
Uitgever: Klement, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In de westerse wereld is de georganiseerde godsdienst op de terugtocht. De kerken lopen leeg. Maar tegelijkertijd zien wij dat andere vormen van religieus leven (meer individualistisch, en vaak berustend op een eigen keuze uit de verschillende religieuze tradities) zich op velerlei wijzen manifesteren. Wat betekent dit? Is het, na het teloor gaan van het kerkgebonden geloof, een laatste opflikkering van religieus leven in onze cultuur alvorens dit definitief verdwijnt? Of wijst het op de aanwezigheid van een fundamentele religieuze behoefte in de mens, die na het verval van de georganiseerde religies naar nieuwe uitingsvormen zoekt?

Over deze vragen discussi?ren in dit boek twee gerenommeerde Franse denkers, waarbij zij naar overeenstemming zoeken maar nochtans tot radicaal verschillende antwoorden komen. Opvallend in dit boek is de scherpzinnige en heldere wijze waarop, in de beste Franse traditie, het probleem aan de lezer wordt gepresenteerd.

Fascinerende dialoog tussen twee vooraanstaande intellectuelen over de status van godsdienst en religiositeit in onze onttoverde, geseculariseerde, 'post-christelijke' wereld. Een gesprek dat, bij alle diepgang en luciditeit, toch onbeslist eindigt, niettemin veel verheldert, maar bovenal veel te denken geeft.

Luc Ferry (1951) is filosoof en was van 2002 tot 2004 minister van onderwijs. Behalve een imposant boek over La philosophie politique heeft hij geschreven over de democratie, over ecologische vraagstukken en over de religieuze evolutie van de mens (L'Homme-Dieu, 1996).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

L. Ferry, M. Gauchet - Religie na de religie