Peter Cox - De Morgen Van Het Paard

Schrijver:
Titel: De Morgen Van Het Paard
ISBN: 9789056551735
Uitgever: Poeziecentrum Vzw
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 12,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De morgen van het paard is net zoals Paul Cox' vorige veelgeprezen bundel Niemand kon dit weten een filosofisch getinte poëtische zoektocht naar het onderscheid tussen schijn en wezen. Waar de gedichten uit zijn vorige bundel vaak de vorm aannamen van soms merkwaardige miniaturen, schetsen de teksten uit De morgen van het paard een weidser panorama waarin Paul Cox' heel eigen thematiek verder wordt uitgewerkt en uitgediept.
Paul Cox (Hasselt, 1946) schrijft al van jongsaf gedichten en aforismen. Lange tijd stelde hij ze echter liever tentoon dan ze te publiceren. Zijn teksten werden dan verweven in decoratieve lettertekens, sobere pentekeningen of transparante kleurvlekken. In 2003 debuteerde Cox met Niemand kon dit weten. Zoals overal in zijn werk is Paul Cox hier op zoek naar de haast onmogelijke oplossing van de paradox tussen enerzijds de complexiteit en het onuitsprekelijke van het menselijk bestaan en anderzijds een eenvoudige, niet hermetische formulering ervan. Deze bundel, vol van treffende, soms ogenschijnlijk licht speelse miniaturen, werd vrij algemeen positief onthaald als een eigenzinnig antwoord op de vaak onbegrijpelijke 'neo-modernistische poëzie'.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Cox - De Morgen Van Het Paard