Th. Byrom - Het hart van bewustzijn

Schrijver:
Titel: Het hart van bewustzijn
ISBN: 9789077228227
Uitgever: Samsara Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: Nieuw - Net exemplaar Winkelfris
Prijs: € 23,90
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Het hart van bewustzijn is een vertaling van de Ashtavakra Gita, ook wel de Ashtavakra Samhita genoemd, een klassieke Indiase tekst uit waarschijnlijk de 2e eeuw voor Christus en toegeschreven aan de wijze Ashtavakra.

In dit boek vindt u, naast een uitgebreid en deskundig voorwoord over de inhoud van de tekst en zijn plek binnen de traditie, in prachtig poëtische en eenvoudige bewoordingen de essentie van de advaita vedanta, de non-dualistische stroming binnen het hindoeïsme.
De tekst bestaat uit poëtische teksten, verdeeld over twintig hoofdstukken, die na al die eeuwen nog niets van hun helderheid en kracht verloren hebben.
De Ashtavakra Gita doet zeker niet onder voor andere klassieke teksten zoals de Dao De Jing, de Bhagavad Gita, de Dhammapada, de Hartsoetra en de Oepanishads. Integendeel, het zou wel eens het meest pure geschrift kunnen zijn dat er bestaat.

Thomas Byrom studeerde Sanskriet en Engelse literatuur aan de universiteiten van Harvard en Oxford. Hij vertaalde eerder de Dhammapada.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Th. Byrom - Het hart van bewustzijn