Colin Narbeth, Robin Hendy en Christopher Stocker, P.J. Soetens

Schrijver:
Titel: Historische bankbiljetten en aandelen
ISBN: 9789022611708
Uitgever: Unieboek / Het Spectrum
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
‘Historische bankbiljetten en aandelen’ is het eerste boek dat een uitstekend samenvattend overzicht geeft van een nieuw en zeer snel groeiend interessegebied voor verzamelaars. De laatste ja- ren heeft de scripophilie - de officiële naam voor de studie en het verzamelen van waardepapier - in de gehele wereld veel belangstelling verkregen. Er zijn belangrijke veilingen en internationale tijdschriften en verzamelaarsorganisaties wijden zich aan dit nieuwe verzamelgebied. Die belangstelling is ook zeer goed verklaarbaar, want er zijn voor verzamelaars met een betrekkelijk smalle beurs maar weinig onderwerpen, waarbij ragfijne grafische vormgeving wordt gecombineerd met boeiende aspecten van de staatkundige en economische geschiedenis. Het Franse assignat bijvoorbeeld dat de beeltenis droeg van koning Lodewijk de Zestiende, was de aanleiding tot diens ondergang; hij werd herkend aan de hand van zijn afbeelding op een van de assignats toen hij tijdens de revolutie Parijs trachtte te ontvluchten. Bekend zijn ook de Russische aandelen, ten tijde van de Russische revolutie tot waardeloos papier verklaard, maar thans weer zeer gezochte objecten voor verzamelaars. Nieuw zijn de bankbiljetten met de beeltenis van staatshoofden, wie door revoluties en oorlogen slechts een korte regeringsperiode en niet zelden slechts een kort leven is beschoren. De scripophilie draagt op zijn manier bij aan de kennis van de tegenwoordige geschiedenis.
De schrijvers, als experts verbonden aan het beroemde huis Stanley Gibbons te Londen, hebben alle facetten van dit onderwerp belicht; de evolutie van het papiergeld en de opkomst van het bankwezen. de kunst van het vervaardigen van bankbiljetten. de ontwikkeling van aandelen en obligaties en de geschiedenis van beroemde aandelen, het op- zetten en uitbouwen van een collectie historisch waardepapier en een vermelding van de huidige marktwaarde van alle 80 als illustratie, merendeels in kleur, opgenomen stukken. Het resultaat is een uitstekende inleiding in een boeiend onderwerp.


Over: Historische bankbiljetten en aandelen
Historische bankbiljetten en aandelen. Populaire samenvatting van een nieuw en zeer snel groeiend verzamelgebied: de scripophilie, de officiële naam voor de studie en het verzamelen van waardepapier. Over papiergeld is wel eerder gepubliceerd, over aandelen praktisch niet. Wie in dit aantrekkelijk uitgevoerde boek een strak systematisch en verhelderend overzicht verwacht, komt bedrogen uit. Het is meer een nogal rommelig opgezet kijkboek met tamelijk anekdotische verhalen over de staatkundige en financieel-economische geschiedenis van vroeger (het oude China) tot nu (Cuba). 80 juweeltjes van stukken illustreren het geheel op voortreffelijke wijze en de marktwaarde van deze papieren per medio 1979 kan achterin het boek worden opgezocht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Colin Narbeth, Robin Hendy en Christopher Stocker, P.J. Soetens - Historische bankbiljetten en aandelen Colin Narbeth, Robin Hendy en Christopher Stocker, P.J. Soetens - Historische bankbiljetten en aandelen