Herr Seele 60305, I. Schweiger 141025 - Half gaar met Herr Seel

Schrijver:
Titel: Half gaar met Herr Seele
ISBN: 9789020965841
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: Goed, Gekartonneerd, 188p
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit is het verhaal van Herr seele, de kunstenaar die kok werd. Toen Herr nog een uk was, leered hij gezond eten. Moeder was bio-kapitein. Beetje bij beetje voegde zij biologische en macrobiotische elementen toe aan het menu. Kleine Herr leerde liefdevol omgaan met groenten en stopte boterhammetjes met miso in zijn boekentas. Seele bleef gezond en slank.\nMacrobiotiek werd jarenlang verguisd als geitenwollensokkenvoedsel. Dat is het vandaag al lang niet meer.De basisprincipes van de macrobiotiek zijn van toepassing in elk gezond dieet, en de maaltijden zijn rijk en volledig, en vaak bereid met de beste biologische ingredi en. Biovoeding is een evidentie voor wie gezond wil leven en op een authentieke manier met voiding wil omgaan.\nIn dit boek fietst Herr Seele in driedelig maatpak van de oosterse naar de westerse biokeuken weer terug. Nato, tofoe en muthee worden uitvoerig beschreven en met een knipoog, eigen aan Herr Seele, ge ustreerd. Halfgaar is geen boek voor mensen met vastgeroeste culinaire idee maar bidet een schat aan nuttige en vaak grappige informatie over gezonde biologische voeding in de 21ste eeuw\nHERR SEELE\n(pseudoniem van Peter van Heirseele) is bovenal bekend van de strip Cowboy Henk die hij al 25 jaar maakt voor diverse binnen-en buitenlandse bladen. Al even lang is zijn vruchtbare loopbaan van komiek, meestal in samenwerking met Kamagurka. Op radio en televisie is Herr Seele een veelgevraagde gast. Ook is hij pianostemmer en-verzamelaar. Hij woont aan de Vlaamse kust en eet al drie vierde van zijn leven macrobiotisch.\nJUNKO AKAGAWA\nStudeerde aan de hooggeprezen Lima Cooking School in Tokio, opgericht door de grondlegger van de macrobiotiek George Osawa. Ze behaalde er de hoogste onderscheiding in voedingsonderzoek. Voor ze zich in 1995 in Europa vestigde, gaf ze in Tokio les in het natuurlijk koken en schreef ze maandelijks natuurvoedingsbijlagen (Taste of yin-yang) in ‘The Asahi Evening News’. Nadien trok ze door Europa en bestudeerde ze verder de natuurvoeding. Ze is kok in restaurant Den Teepot en geeft er ook kookles.\nINES SCHWEIGER\nKleurt de Cowboy Henk-strips. Ze was eerder werkzaam als mannequin maar is tevens pianorestaurateur en-verzamelaar. De collectie die ze samen met Herr Seele aanlegde is een der fraaiste private pianoverzamelingen ter wereld en telt meer dan 200 stuks. In Oostende runt ze vandaag de dag een muziekhandel. Ines is bovendien al meer dan twintig jaar actief in de wereld van de natuurlijke voiding.\nDIETER BACQUAERT\nis een allround fotograaf. Hij legt bekende en beruchte mensen vast op de gevoelige plaat. Bovendien reist hij, camera om de hals, met zijn echtgenote de wereld rond. Koken is zijn hobby en het kookboek van Herr Seele vormde dan ook een boeiende uitdaging. Sinds zijn samenwerking met Herr Seele en Junko Akagawa heeft de macrobiotiek geen geheimen meer voor hem.Thuis komt er nu dagelijks bruine rijst op tafel!
Verder lezen

De Slegte uit Almere

zakelijk

Logo De Slegte

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herr Seele 60305, I. Schweiger 141025 - Half gaar met Herr Seele