B. Gunterman - Historische atlas van Nijmegen

Schrijver:
Titel: Historische atlas van Nijmegen
ISBN: 9789058751225
Uitgever: Sun Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 16,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nijmegen is de oudste stad van Nederland. 2000 jaar geleden al lag bij het huidige Valkhof een Bataafse stad: Oppidum Batavorum. 1900 jaar geleden verleende keizer Trajanus stadsrechten aan de Romeinse nederzetting in het huidige Waterkwartier. Sindsdien heeft Nijmegen zich voortdurend ontwikkeld en een steeds groter stempel gedrukt op zijn omgeving. Die ontwikkeling is bij uitstek te zien op de 33 topografische kaarten die in dit boek zijn opgenomen.

De historische kaarten geven een beeld van Nijmegen als Romeinse stad, Nijmegen als vestingstad, Nijmegen na de ontmanteling en Nijmegen sinds het bombardement. Afbeeldingen (tekeningen, gravures, foto's) en teksten lichten de kaarten toe. Elke kaart vertegenwoordigt een periode in de geschiedenis van de stad, gekoppeld aan een thema. In de Romeinse tijd zijn dit bijvoorbeeld het legerkamp op de Hunerberg en het aquaduct; van het middeleeuwse Nijmegen komen de verschillende omwallingen en poorten aan de orde. Van het moderne Nijmegen worden onder meer de stadsuitbreidingen na de ontmanteling gevolgd, van Nijmeegse Ring tot Waalsprong, naast het bombardement en de wederopbouw van de binnenstad.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

B. Gunterman - Historische atlas van Nijmegen