John van Ierland, nvt - Spaanse Brabanders

Schrijver:
Titel: Spaanse Brabanders
ISBN: 9789083111261
Uitgever: Woordmagie
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 15,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Ronde van Spanje wordt sinds 1935 bijna jaarlijks gehouden. Vanaf 2011 behoort de koers tot de UCI Worldtour. Net als de Tour de France en de Giro d’ Italia is de Vuelta a España, door zijn aanzien en lengte van drie weken, een belangrijke ronde in de wielersport.

In 2022 start de Ronde van Spanje in Nederland, twee etappes worden verreden op Brabants grondgebied, de provincie die wellicht de bakermat is van het Nederlandse wielrennen. Vele profs uit de zuidelijke provincie hebben dan ook aan de Vuelta meegedaan. In het boek Spaanse Brabanders komen meer dan dertig van hen aan het woord. Zij delen hun anekdotes, verhalen uit de kop, de buik en de staart van het peloton. Zij vertellen over zeges, afzien en afstappen. Over beloftes niet nakomen, falende organisaties en ploegleiders zonder wielerverstand. Zij reppen over het halen van bidons halen, aan kop sleuren van het peloton en naar het luisteren van ‘Het is een nacht’. Ze weten het nog van de hotels die het woord niet waard zijn, de belachelijke hot-seats en led-verlichtingen in de nationale driekleur. Het is een greep wat renners meemaken in de grote Spaanse ronde die in de loop der jaren heel wat is veranderd.

De renners in dit boek zijn geboren in de provincie Noord-Brabant of er jaren woonachtig en op die manier ver-Brabantst.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John van Ierland, nvt - Spaanse Brabanders