Umberto Eco, Umberto Eco - De naam van de roos en naschrift

Schrijver:
Titel: De naam van de roos en naschrift
ISBN: 9789035119307
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De naam van de roos' is een historische roman geschreven door de Italiaanse auteur Umberto Eco. Het verhaal speelt zich af in de veertiende eeuw en volgt de franciscaner monnik William van Baskerville, die samen met zijn jonge leerling Adson van Melk naar een afgelegen benedictijnenklooster reist om een reeks mysterieuze sterfgevallen te onderzoeken.

Het klooster wordt geteisterd door een reeks onverklaarbare gebeurtenissen, waaronder de dood van enkele monniken. William, een voormalige inquisiteur, gebruikt zijn scherpe intellect en logica om de waarheid achter deze gebeurtenissen te achterhalen. Terwijl hij het klooster doorzoekt, ontdekt hij een complex web van religieuze en politieke intriges, waarbij verschillende monniken betrokken zijn.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Adson, die als jonge novice de gebeurtenissen in het klooster meemaakt. Hij bewondert William en fungeert als zijn assistent tijdens het onderzoek. Adson is een naïeve en onervaren jongen, die geleidelijk aan volwassener wordt naarmate hij meer betrokken raakt bij de gevaarlijke situaties in het klooster.

Naast het mysterie en de spanning, verkent Eco ook verschillende thema's in het boek. Hij onderzoekt de relatie tussen religie en wetenschap, de invloed van macht en corruptie binnen de kerk, en de rol van kennis en boeken in de samenleving. Het klooster zelf fungeert als een symbool van de middeleeuwse wereld, waarin de strijd tussen verschillende ideeën en geloofssystemen plaatsvindt.

'De naam van de roos' is een complex en gelaagd boek, dat zowel een spannend misdaadverhaal als een intellectuele roman is. Eco's schrijfstijl is rijk en gedetailleerd, met uitgebreide beschrijvingen van de middeleeuwse setting en de personages. Hij combineert historische feiten met fictie en creëert zo een meeslepende en geloofwaardige wereld.

Het naschrift van het boek, geschreven door Umberto Eco zelf, biedt een interessante kijk op zijn schrijfproces en de achtergrond van het verhaal. Hij legt uit hoe hij geïnspireerd werd door middeleeuwse manuscripten en historische gebeurtenissen, en hoe hij deze elementen in zijn roman heeft verwerkt. Het naschrift biedt ook een dieper inzicht in de thema's en ideeën die in het boek worden behandeld.

Al met al is 'De naam van de roos' een meesterwerk van Umberto Eco, dat zowel literaire als intellectuele waarde heeft. Het combineert spanning, mysterie en historische feiten op een unieke en boeiende manier. Het boek is een must-read voor liefhebbers van historische fictie en intellectuele romans.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Umberto Eco, Umberto Eco - De naam van de roos en naschrift