Alex Elaut - Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van be

Schrijver:
Titel: Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw
Uitgever: Antwerpen, privaat uitgave, , 2022
Bijzonderheden: Gebonden; 120 pages, rijkelijk geïllustreerd in kleur, 24x22cm ISBN 9789464663754.
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Binnenkijken in de prachtpanden van Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw. Alex Elaut, stadsgids en erfgoedkenner in de stad Antwerpen schrijft een boek over architect Jacques De Weerdt. Het is 80 jaar geleden dat hij overleed. Prachtige artnouveau huizen in zowel Antwerpen, Berchem als Borgerhout zijn van zijn hand, maar over de man zelf is weinig geweten. Elaut toont vier pareltjes in de stad die De Weerdt gebouwd heeft, in de hoop om meer informatie over hem te vinden. Honderd huizen in tien jaar; Maar wat weten we dan wel over hem? Wel Jacques De Weerdt, geboren in 1867, is eigenlijk een Mechelaar. Daar woonde zijn familie en ging hij ook naar school. Na tien jaar aan de academie gaat hij aan de slag als tekenaar bij de Belgische spoorwegen, wat hem naar stad Antwerpen leidt. Op tien jaar tijd zou hij wel honderd huizen in de stad hebben gebouwd, zegt Elaut. Over zijn eigen stijl zijn er al studies verschenen, maar informatie over zijn opdrachtgevers en medewerkers zijn er niet. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte hij naar Rotterdam, maar wanneer hij terugkeert, bouwt hij nog weinig. Was zijn inspiratie op? Was hij ziek? We weten het niet, zegt Elaut. Het enige wat ik nog kan zeggen is dat hij in een psychiatrie verbleef en in 1942 in Boechout is gestorven. In Antwerpen had hij twee broers en een dochter, die trouwens ook in een psychatrisch centrum terechtkwam, en ook in Mechelen had hij nog familie.? Familieweetjes Zelf stopte Elaut al briefjes in de bussen bij de huizen waarvan hij weet dat ze door De Weerdt gebouwd zijn. Hij kreeg al veel positieve reacties om foto's te komen nemen voor het herdenkingsboek. Ik kreeg ook al veel hulp van Marcel Windey, een heemkundige uit Deurne die al veel opzoekwerk heeft gedaan. Maar er kan altijd info bij. Daarom zoek ik mensen die eventueel een foto of portret hebben van de familie De Weerdt, Zenner, Verellen, Wauters en Bocken.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alex Elaut - Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.