Meyers, Jan - Mussert - Een politiek leven - Gedreven door va

Schrijver:
Titel: Mussert - Een politiek leven - Gedreven door vaderlandse liefde trad Anton Mussert naar voren om Nederland te 'redden'. In de vaste overtuiging dat het Mussert of Moskou was, richtte hij in 1931 de NSB op als dam tegen het rode gevaar. Daara...
ISBN: 9789029531139
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers, Open Domein nr 10, pb met flappen, fotokatern 332 pag. + 329 ill,
Bijzonderheden: 1984, 1e druk
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gedreven door vaderlandse liefde trad Anton Mussert naar voren om Nederland te 'redden'. In de vaste overtuiging dat het Mussert of Moskou was, richtte hij in 1931 de NSB op als dam tegen het rode gevaar. Daaraan waren verscheidene fascistische partijtjes vooraf gegaan die geen gehoor vonden, maar Mussert boekte succes. Toen de bezetting een feit was geworden, meende hij alweer tot heil van het volk, een politiek van vriendschap met de Duitsers te moeten voeren, ook al had hij de nodige reserves tegen hen. Dit bleek onder meer uit het feit dat hij Hitler een belangrijk geheim niet openbaarde: een vinding waarmee deze mogelijkerwijze een succesvolle invasie in Engeland had kunnen uitvoeren. Als apotheose van zijn rol als redder in de nood, geloofde hij tenslotte dat zijn executie een verzoenend sterven kon zijn, dat de kloof tussen de NSB-ers en de rest van het Nederlandse volk zou dichten. Jan Meyers is de auteur van dit boek dat nu met aanzienlijke aanvulling van nieuwe gegevens wordt herdrukt.
Recensie(s)
In 1984 publiceerde docent-historicus Jan Meyers een biografie van NSB-leider Anton Mussert (1894-1946) die uiteindelijk wegens landverraad ter dood werd veroordeeld. Het boek is thans herdrukt en aangevuld met beschouwingen die Meyers reeds elders publiceerde. Het werd indertijd goed ontvangen, met name vanwege de levendige stijl en smeuige details: Meyers had een groot aantal getuigen weten op te sporen. Vooral als karakterstudie voldoet deze biografie; minder evenwel als analyse van een extremistische politieke beweging. De lezer leert waterstaatsingenieur Mussert kennen als een ordelievende, rechtlijnige man, die uit ergernis over nationale slapheid in 1931 de NSB op de tekentafel ontwierp, naar het model-Mussolini. In de loop der jaren dertig radicaliseerde de partij en neigde meer naar Hitler als rolmodel. De weg naar landverraad werd ingeslagen in 1940, toen Duitsland Nederland bezette. Musserts gebrek aan realiteitszin bleek nog uit zijn vergeefse gratieverzoek in 1946. Hij meende immers Nederland van annexatie gered te hebben. Vlot te lezen en boeiend voor een groot publiek.
Verder lezen

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meyers, Jan - Mussert - Een politiek leven - 	 Gedreven door vaderlandse liefde trad Anton Mussert naar voren om Nederland te 'redden'. In de vaste overtuiging dat het Mussert of Moskou was, richtte hij in 1931 de NSB op als dam tegen het rode gevaar. Daara... Meyers, Jan - Mussert - Een politiek leven - 	 Gedreven door vaderlandse liefde trad Anton Mussert naar voren om Nederland te 'redden'. In de vaste overtuiging dat het Mussert of Moskou was, richtte hij in 1931 de NSB op als dam tegen het rode gevaar. Daara...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.