Agnes Amelink - Gereformeerden Overzee

Schrijver:
Titel: Gereformeerden Overzee
ISBN: 9789035128958
Uitgever: Uitgeverij Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Met het uiterst succesvolle De.gereformeerden bracht Agnes Amelink de geschiedenis en cultuur van de gereformeerde kerk in Nederland in kaart. In Gereformeerden ouerzee vertelt zij het verhaal van de emigranten die de veiligheid en overzichtelijkheid van het protestants-chrisrelijke leven in Nederland verruilden voor het avontuur in Amerika en Canada. Wie waren zij, wat bezielde hen en hoe verging het hun in de nieuwe wereld? Wat waren hun idealen en wat kwam ervan terecht? Agnes Amelink vertelt deze geschiedenis aan de hand van familie-verhalen. Zij laat gewone mannen en vrouwen die Nederland verlieten in de jaren na de Tweede Wereldoorlog aan het woord, maar ook hun kinderen en kleinkinderen die nu geboren en getogen Amerikanen en Canadezen zijn. Ze ontmoette ze persoonlijk of schreef hun verhaal aan de hand van geschreven herinneringen en brieven.
Gereformeerden overzee bevat de fascinerende geschiedenis van mensen die uit Nederland vertrokken om er materieel beter van te worden, maar ook meenden dat ze een roeping hadden om de christelijke beginselen in hun nieuwe vaderland uit te dragen.
Agnes Amelink was journalist bij dagblad Trouw. Haar eerste boek De gereformeerden was een eclatant succes en voorzag in een grote behoefte.
Over De gereformeerden:
‘Het is een prachtig boek, waarin de wereld van de gereformeerden van binnenuit wordt belicht. (...) Buitenstaanders die het boek lezen zullen soms hun ogen uitwrijven, gereformeerden en ex-gereformeerden zullen een traantje laten bij het zien van zo veel zekerheden die ze in zo korte tijd achter zich moesten laten, omdat ze niet meer waren vol te houden.’ H.M. KUITERT, NRC HANDELSBLAD
‘Amelink schetst in trefzekere, journalistieke streken het groeien, bloeien en verzinken van de gereformeerde wereld.’ NEDERLANDS DAGBLAD
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Agnes Amelink - Gereformeerden Overzee