Star, Cornelius C. van der - Ontsnapping van Java. Een leven in

Schrijver:
Titel: Ontsnapping van Java. Een leven in beeld.
ISBN: 9789061003250
Taal: Nederlands
Uitgever: Ad. Donker - Rotterdam
Bijzonderheden: 1989, paperback, 160 pp. geillustreerd.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het boeiende levensverhaal van een Nederlander met een grote passie voor de zee en het verslag van een uiterst succesrijk en gerespecteerd zakenman. Geboren als zoon van een plaatwerker bij de RDM op de Heyplaat en op zesjarige leeftijd met de familie mee naar Indië, leert hij al spoedig zeilen in de kustwateren. Op 17-jarige leeftijd ziet hij zijn kans schoon en vertrekt als bemanningslid en zonder dat de familie iets weet met een jacht van 27 meter lang. Een jaar later voert hij al het bevel over dit schip.

Het is ook het ongelooflijke verhaal van de enige man die tijdens de Japanse bezetting met twee lotgenoten van Java wist te ontvluchten in een slechts zeven meter lange sloep, gestolen en opgetuigd onder de ogen van de Japanners. Met eenvoudige navigatiemiddelen, zonder goede zeekaarten en weinig proviand zeilen ze in 31 dagen dank zij de navigatiekunst van Cornelius een afstand van 3200 zeemijlen naar het eilandje Rodriquez hun vrijheid tegemoet.

De voorbereidingen van vele maanden, de spanning, de ontberingen, meestentijds drijfnat van het overslaande zeewater, een vliegende storm en een gebroken mast maken een fascinerend deel uit van dit boek van Van der Star, die in 1945 ook nog enige tijd adjudant van de in Nederland omstreden gouverneur-generaal van Nederlands-Indië van Mook was.

In de jaren vijftig begint hij in Californië in een kleine garage en praktisch zonder beginkapitaal de INTERNATIONAL ALUMINIUM CORPORATION, nu een bedrijf met vestigingen over de hele wereld met duizenden werknemers. De lezers van dit boek maken kennis met een uniek mens!
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    De Boekenzolder
    Kamer van Koophandel nummer: 01139857

    http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.