Stephen King, S. King - Misery

Schrijver:
Titel: Misery
ISBN: 9789021015668
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 14,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Misery is een psychologische thriller geschreven door Stephen King. Het boek vertelt het verhaal van Paul Sheldon, een succesvolle schrijver van romantische romans. Na het voltooien van zijn nieuwste boek, raakt Paul betrokken bij een ernstig auto-ongeluk en wordt hij gered door zijn grootste fan, Annie Wilkes.

Annie is een verpleegster en een obsessieve fan van Pauls boekenreeks over het personage Misery Chastain. Ze neemt Paul mee naar haar afgelegen huis en verzorgt hem daar. Maar al snel wordt duidelijk dat Annie een duistere kant heeft. Ze is geobsedeerd door Misery en eist dat Paul het personage in leven houdt door een nieuw boek te schrijven waarin Misery herrijst.

Paul, die gevangen zit in Annie's huis en afhankelijk is van haar zorg, realiseert zich al snel dat hij in een nachtmerrie is beland. Annie is gewelddadig en manipulatief, en ze straft Paul op brute wijze als hij niet aan haar eisen voldoet. Paul moet vechten voor zijn leven en tegelijkertijd een manier vinden om te ontsnappen uit de greep van zijn gestoorde fan.

Terwijl Paul worstelt met zijn fysieke en mentale pijn, begint hij ook te twijfelen aan zijn eigen creativiteit en vermogen om te schrijven. Hij wordt geconfronteerd met de donkere kant van zijn eigen geest en wordt gedwongen om te vechten tegen de demonen die hem achtervolgen.

Misery is een meeslepende en beklemmende thriller die de lezer op het puntje van zijn stoel houdt. Stephen King weet de psychologische spanning op te bouwen en de lezer mee te slepen in de angstaanjagende wereld van Paul Sheldon. Het boek verkent thema's als obsessie, isolatie en de dunne lijn tussen liefde en haat.

Met zijn meesterlijke schrijfstijl weet King de lezer te laten voelen wat Paul doormaakt. De beklemmende sfeer en de onvoorspelbaarheid van het verhaal zorgen ervoor dat je als lezer constant op je hoede bent. Misery is een boek dat je niet zomaar loslaat en dat je nog lang bij zal blijven.

Het boek is in 1987 gepubliceerd en werd al snel een bestseller. In 1990 werd het verhaal verfilmd met Kathy Bates in de rol van Annie Wilkes, wat haar een Academy Award opleverde. Misery is een van de bekendste werken van Stephen King en wordt beschouwd als een van zijn beste en meest angstaanjagende romans.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stephen King, S. King - Misery