Netta van Hulzen, Peter Gay - Sigmund Freud - Zijn Leven En Wer

Schrijver:
Titel: Sigmund Freud - Zijn Leven En Werk
ISBN: 9789051211054
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 9,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De beroemde Amerikaanse auteur Peter Gay is er overtuigend in geslaagd een geloofwaardige, onconventionele en monumentale biografie te schrijven over Sigmund Freud.
We zien Freud opgroeien in een niet al te ruim ouderlijk huis waar hij -de medische student met de ‘gijpte' toekomst - een klein plekje voor zichzelf krijgt, wat geen van zijn zusters en broers hem misgunnen. We lezen mee in de brieven die Freud schrijft aan Martha Bernays met wie hij langdurig verloofd is. Een romance die, volgens Gay. Freuds theorieën over de seksuele oorsprong van psychische kwalen beïnvloedt. Maar ook zijn er vele brieven aan volgelingen (Jungen Ferenczi). goede vrienden (Breuers en Fliess) en aan vakgenoten waarin hij schrijft over zijn ideeën, de twijfels aan zichzelf en over zijn patiënten.
Gay schetst het lange, vruchtbare en strijdbare bestaan van een van de grootste psycho-analytici. Hij analyseert de invloeden van de toenemende liberalisatie, de dreigende oorlog, de opkomst van Hitler en de val van Oostenrijk. Freud komt te voorschijn als een mens die het zichzelf moeilijk maakt, twijfelend, vol problemen, broedend op zijn publicaties, zich steeds vol enthousiasme werpend op vrienden die hij later weer van zich vervreemdt.
Gay kenschetst Freud als een gestage volhouder, vaak beladen met felle kritiek, maar ook als een geleerde die vooral in later jaren veel bewijzen van bijzondere erkenning mocht ontvangen. Hij voert hem op als student, psychiater, minnaar, huisvader, echtgenoot, ontdekker, vriend. Jood, slachtoffer en overwinnaar. Hij laat Freud spreken via documenten en tot nu toe onbekend gebleven brieven. Kortom, hij zet hem neer met een trefzekerheid van ongekend hoog niveau.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Netta van Hulzen, Peter Gay - Sigmund Freud - Zijn Leven En Werk Netta van Hulzen, Peter Gay - Sigmund Freud - Zijn Leven En Werk