Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Nietzsche, Friedrich - Die Geburt der Tragödie / Alle Schriften

Schrijver:
Titel: Die Geburt der Tragödie / Alle Schriften zu Literatur und Philosophie der Griechen: Das griechische Musikdrama/Socrates und die Tragödie/Die Geburt der Tragödie/Der griechische Staat/Homers Wettkampf/Homer und die klassische Philologie usw.
ISBN: 9783458166085
Taal: Duits
Uitgever: Insel Verlag
Bijzonderheden: Nieuw, mooi, schoon, strak, ongelezen, GEBONDEN. 1994, 697 p. Zuiver, schoon omslag, zonder verkleuring. Geen naam, strepen etc. Cadeau waardig !
Prijs: € 14,50
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Inhoudsopgave:

Das griechische Musikdrama
33
Socrates und die Tragödie ༡༠
50
Die Geburt der Tragödie oder Griechentum
95
Tragödie
239
Der griechische Staat
275
Homers Wettkampf
288
Vorwort
375
Homer und die klassische Philologie
423
Schriften zur griechischen Tragödie
446
Geburt der Tragödie durch Nietzsche
548
Register
689

--

Nietzsche laat zien hoe de Griekse cultuur zich heeft ontwikkeld vanuit de dynamiek van twee principes: het apollinische en het dyonisische. Het apollinische vertegenwoordigt de wereld van de droom en de harmonie, het dyonisische de roes en de chaos. Hij toont aan hoe deze driften niet alleen hun stempel hebben gedrukt op de Griekse cultuur, maar doorwerken in de gehele ontwikkeling van de Europese cultuur. Daarmee krijgen zijn cultuurfilosofische inzichten een universele geldigheid en hebben ze nog niets aan actualiteit ingeboet.

'Dat filosofie geen koude abstractie, maar leven, lijden, offeren voor de mensheid is, wordt bewezen door het leven en noodlot van Nietzsche.'
- Thomas Mann

---

De geboorte van de tragedie is de titel van het boek en tegelijk 1 van de werken die in dit boek zijn opgenomen.

Over dit werk. Dit is een van de eerste geschriften van Friedrich Nietzsche (1844-1900). Hij schreef het als hoogleraar in de klassieke taal- en letterkunde, maar het is veel meer dan een literair-wetenschappelijk verhaal. Hij stelde zich erin als taak "de wetenschap vanuit het perspectief van de kunstenaar te bezien, de kunst echter vanuit dat van het leven." Het werk bevat een aanval op de toenmalige opvatting dat de Griekse geest in hoofdzaak Apollinisch van aard is, dwz. gekenmerkt wordt door licht, regel en maat. Nietzsche legde meer de nadruk op het Dionysisch aspect, dat het duister representeert, de chaos en de overmaat. De synthese van deze elementen zag Nietzsche in de klassieke tragedie. In dit werk erkent hij slechts een kunstenaarszin achter al het gebeuren van de mensheid, dwz. een esthetische tegenover wat hij noemt de morele uitleg van het christendom. Een interessante studie die in onze tijd niet aan actualiteit heeft ingeboet.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nietzsche, Friedrich - Die Geburt der Tragödie / Alle Schriften zu Literatur und Philosophie der Griechen: Das griechische Musikdrama/Socrates und die Tragödie/Die Geburt der Tragödie/Der griechische Staat/Homers Wettkampf/Homer und die klassische Philologie usw.