Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de

Schrijver:
Titel: DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen
Taal: Nederlands
Uitgever: Oosterbaan & Le Cointre Goes 1953
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingebonden, in zwart-kleurige linnen band, met goudletter-indruk (voorplat en rug). Tekst met reproducties (in kleur en zw/w). Pg's. 208. Conditie: zeer goed, best
Prijs: € 8,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Rudolf van Reest, Rotterdam 12.04.1897 - Groenekan 29.11.1979.
Pseudoniem van Karel Cornelis van Spronsen.

Rudolf van Reest was een Nederlands literator die ondanks zijn geboorte in Rotterdam gezien wordt als een Zeeuws schrijver. Verder was hij medewerker van het dagblad Trouw. Hij schreef ca. 40 boeken. waaronder romans, documentaires, biografieën, historische boeken etc.

Iets uit de inhoud van deze studie.
'INLEIDING
Dit werk wil - op zeer populaire wijze - enkele hoofdlijnen aangeven in de Nederlandse letterkunde.
De schrijver heeft zich hierbij laten leiden door de overtuiging, dat dichterschap niet los te maken is van de profetie. Dichterschap en profetie behoren bij elkander.
Ook Da Costa heeft dit verband gezien, toen hij - profeet en dichter bij uitnemendheid ! - zong:

Zie daar de gaaf der Poëzy!
Het ideaal van dichtvermogen,
Verwant aan heilge profecy,
Als zij, gezante van den hoogen!

Dichters zijn profeten.
Zoij profeteren en getuigen van de heersende stromingen, welke de tijd beroeren. Ze zijn niet als een spiegel, die neutraal weergeeft wat hij opvangt, Er zijn geen neutrale of objectieve dichters en schrijvers.
Achter ieder kunstwerk staat de "mens". En zijn visie is subjectief, emotioneel, beschouwend. (...).
In elke dichter en in elke schrijver resoneert de tijd. Hij is geen "spelende" naïeveling, op een territor, waar geen gebod gods hem raken kan. Hij blijft, óók in zijn kunstbeoefening en kunstbeleving gebonden aan Gods wet. Zijn gave blijft altijd tevens opgave, opdracht. Wat deed hij daarmede? Hoe profeteerde hij? (...).

R. v. R.'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen Reest, Rudolf van - DICHTERSCHAP EN PROFETIE. Litteratuur in de Middeleeuwen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.