Schoonhoven, Silvan - Moord in de provincie / Noord-Holland

Schrijver:
Titel: Moord in de provincie / Noord-Holland
ISBN: 9789491308116
Taal: Nederlands
Uitgever: HDC Media - 1e druk, 2013.
Bijzonderheden: Paperback, geïll., 256pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 9,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
"Opeens hoorde ik in het café een knal. Ik zag dat die man tegen de deurpost naar de toiletten viel en ineen zakte. Ik stond er een paar meter vanaf, keek direct om mij heen en zag dat twee mensen daar vandaan wegliepen. Hoe dat ging en wie de schutter was, wil ik niet verklaren. Ik ben heel erg bang voor represailles."

Honderd angstige getuigen uit het café wisten wie het had gedaan, maar ze hielden hun mond dicht ? op een enkeling na. De bizarre Hoornse cafémoord is een van de zaken in MOORD IN NOORD-HOLLAND, een bloemlezing van opmerkelijke familiedrama?s, liquidaties, verdwijningen en passiemoorden uit de provincie. Silvan Schoonhoven deed onderzoek naar een aantal van dergelijke zaken. De raadselachtige verdwijning van de zwangere Mieke Guliën uit Muiden, de intrigerende dubbele kindermoord in Purmerend, de paskamermoord waarin justitie alles verkeerd deed, de stewardess uit Badhoevedorp die haar gezin wegvaagde, seriemoordenaar Michel Stockx die toesloeg in Zwaag en IJmuiden. Het zijn maar een paar voorbeelden die in het boek indringend worden beschreven. Schoonhoven haalt nieuwe feiten boven water, spreekt met getuigen, verdachten, familie en advocaten en komt met verrassende conclusies. Een boek vol huiveringwekkende verhalen over duistere zaken in Noord-Holland. //

Recensie(s) :
Silvan Schoonhoven is misdaadverslaggever voor een aantal dagbladen in Noord-Holland en gaat in dit boek nader in op een aantal moordzaken die zich gedurende de afgelopen dertig jaar in deze provincie hebben voorgedaan. Enkele daarvan hebben landelijke bekendheid gekregen, zoals de Zaanse paskamermoord, de liquidaties in het Amsterdamse criminele milieu, de kindermoorden van Michel S. en de moord op Kerwin Duinmeijer. Vooral laatstgenoemde zaak uit 1983 bracht de gemoederen danig in beweging vanwege het racistische motief, hoewel de auteur daar achteraf wel vraagtekens bij plaatst. Andere zaken, zoals de dubbele bijlmoord in Badhoevedorp, kregen door hun gruwelijkheid kortstondig veel aandacht in de media of zijn onopgelost gebleven zonder uitzicht op heropening van het onderzoek. De lezer krijgt niet echt de indruk dat het speurwerk van de auteur aan dit laatste een bijdrage levert en zal ook niet snel geboeid raken door deze min of meer arbitraire bundeling van levensdelicten, waarvan een deel zich afspeelde nog voor Schoonhoven zelf actief was in de journalistiek. Met enkele zwart-witfoto's.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.