Verbeek, Herman - Getijden Zangen voor de dagen en de jaren

Schrijver:
Titel: Getijden Zangen voor de dagen en de jaren
ISBN: 9789064163005
Taal: Nederlands
Uitgever: Dabar-Luyten V.O.F. - 1e druk, 1996.
Bijzonderheden: Hardcover boek met stofomslag, met notenschrift, 622pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,45
Verzendkosten: € 6,25 (binnen Nederland)
Meer info:
( Elk lied / gezang is voorzien van notenschrift )

Vanouds zijn religies gedragen op de gang van de tijd; op uren, dagen, seizoenen, jaren. De wegen van de geschiedenis lopen door het landschap van de levenskringlopen. De traditie van het kloosterleven is de traditie van het koorgebed. Monniken en monialen leven op het ritme van bidden en werken. Maar ook voor de mensen in de stad, op het land, in hun huis zijn de getijden kostbaar. Mensen zijn biddende wezens. Hun verwonderen en verbazen, verbijsteren en verheugen, vragen en besluiten, tasten en zien, laten en doen: alles is uiting, ligt open. Als bloemen en wonden. Leven is ontvangen. Gebed is ontvangenis. Zalig is het als er tijd is voor gebed. Voor getijden. Herman Verbeek (1936) werd geboren in Groningen en daar in 1963 tot priester gewijd. Als politicus was hij van 1977-1981 voorzitter van de ppr en van 1984-1994 lid van het Europees Parlement. Hij is auteur van vele spirituele en politieke boeken. Zijn ZANGEN nemen daarbij een aparte, meditatieve plaats in. Getijden bestaat uit honderd nieuwe en driehonderd eerder in verschillende bundels bij DABAR-LUYTEN gepubliceerde zangen. //

Recensie(s) :
Nu de kloosters uit Groningen zijn verdwenen, werpt priester-politicus en boer Herman Verbeek zich op als geestelijk erfgenaam van het monnikenwezen. Het belangrijkste werk van monniken is het bidden van de getijden, zodat de lofzang altijd en op ieder uur gaande blijft. De getijden van de dichter Verbeek bestaan uit een ontzagwekkend aantal (400!) liederen en liedjes: zij kunnen gezongen worden op de verschillende momenten van de dag, van het jaar en van het leven. Of andersom gezegd: voor alle momenten van ons leven is er een lied. Alle teksten zijn van muziek voorzien. Het overgrote deel van deze verzameling is overigens reeds elders gepubliceerd, maar dat doet niets af aan hun oorspronkelijkheid. De liedjes zijn zo eenvoudig dat ze hoe dan ook respect afdwingen. Sommige zeggen mij niets, andere spreken me wel aan, maar ik vind al het werk van Verbeek eerlijk. Verzorgde uitgave.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.