Immanuel Velikovsky - De Zeevolken

Schrijver:
Titel: De Zeevolken
ISBN: 9789020232998
Uitgever: Velikovsky
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 16,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Zeevolken is een onderdeel van de serie „Eeuwen in chaos”, maar kan zeker onafhankelijk gelezen worden van het eerste deel, het boek Eeuwen in chaos.

Velikovsky heeft een enorme reconstructie aangebracht in de oude geschiedenis (1500—300 v. Chr.), waarbij hij 12 eeuwen ordent, die tot nu toe chronologisch en historisch in chaos ver-keerden; een chaos waarin koninkrijken verdwenen om in heel andere tijden weer op te duiken, keizers genoodzaakt werden eeuwen later te existeren en voorvaders en opvolgers elkaar van hun plaats verdrongen.
Door de nauwkeurig gedocumenteerde bewijsvoering waarmee Velikovsky veel oude gezichtspunten verwerpt, worden argumenten aangevoerd voor een totaal nieuwe benadering van de¬ze tijd, die begint aan het eind van het Egyptische Middenrijk en eindigt met de komst van Alexander de Grote van Macedonië, 332 v. Chr.
De Zeevolken behandelt ruim 200 jaar geschiedenis tegen het eind van deze periode.
Tot op heden heeft men altijd gedacht dat de mysterieuze Zee-volken barbaren uit het noorden waren, die de aanwezige beschavingen rond de Middellandse Zee totaal vernietigden en in de 12e eeuw v. Chr. door Ramses III uit Egypte werden teruggedreven. De duistere tijden na de vernietiging zouden ongeveer 5 eeuwen hebben geduurd.
Velikovsky heeft inmiddels aangetoond dat Ramses III 800 jaar later leefde, en dat deze gebeurtenissen aan het begin van de 4e eeuw v. Chr. plaatsvonden met Griekse huurlingen als „Zeevolken”.
De revolutionaire kijk van Velikovsky op de oude geschiedenis heeft het hele wetenschappelijke establishment geschokt. Steeds weer bevestigen nieuwe ontdekkingen verschillende de¬tails van zijn theorieën. Daardoor vormt deze serie boeken een enorm belangrijke bijdrage aan het onderzoek van de oude tij¬den, de cultuur en ontwikkeling van Egypte, Assyrië, Babylonië en Griekenland, maar niet in de laatste plaats aan het onderzoek vanuit bijbels gezichtspunt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Immanuel Velikovsky - De Zeevolken