A.F.Th. van der Heijden, A F Th van der Heijden - Hier Viel Van

Schrijver:
Titel: Hier Viel Van Gogh Flauw
ISBN: 9789021450162
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
HIER VIEL VAN GOGH FLAUW, A.F.Th vd Heijden

De fascinatie van A.F.Th. van der Heijden voor Frankrijk begon via het werk en de biografie van een Nederlands kunstenaar: Vincent van Gogh. Toen hij twee jaar later, met vrienden in een Volkswagenbusje, zelf voor het eerst de Franse grens passeerde, hoorde hij op de autoradio dat een andere Nederlandse held, Jan Janssen, de tour had gewonnen.
Kees van Dongen, gebroeders en zus Van de Velde, Remco Campert, Karel Appel, Simon Vinkenoog, Rudy Kousbroek, Wally Tax en z'n Outsiders... Frankrijk was blijkbaar een land waar Nederlands talent kon gedijen. Van der Heijden begon er in de zomer van 1968 met het bijhouden van een logboek voor de romans. In 1975 zwierf hij er rond, met zijn ziel onder zijn ene en zijn dagboek onder zijn andere arm, pogend schrijvend een persoonlijke crisis de baas te worden. Pas jaren later, in 1986 en 1987, was hijzelf aan de Provence toe. In Arles en Aix, ver van het Amsterdamse decor, schreef hij de eerste aanzetten tot Advocaat van de hanen, waarvan de eerste versie in 1989, in Monpazier (Dordogne), voltooid werd. In deze laatste plaats werkte hij in de recente jaren aan de cyclus Homo duplex. Van alle besognes, en de avonturen eromheen, hield hij een minutieus dagboek bij, waaruit nu, ter gelegenheid van het Boekenweekthema, een selectie verschijnt onder de titel Hier viel Van Gogh flauw.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A.F.Th. van der Heijden, A F Th van der Heijden - Hier Viel Van Gogh Flauw