Harry Mulisch, Harry Mulisch - Twee vrouwen

Schrijver:
Titel: Twee vrouwen
ISBN: 9789059650763
Uitgever: Collectieve Propaganda van Het Nederlandse Boek
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Twee vrouwen' is geschreven door de Nederlandse auteur Harry Mulisch. Het verhaal draait om de complexe relatie tussen de hoofdpersonages Laura en Sylvia.

Laura is een succesvolle, onafhankelijke vrouw van in de veertig. Ze is kunsthistorica en woont in Amsterdam. Sylvia is een jonge, sensuele vrouw van in de twintig. Ze is afkomstig uit Italië en werkt als au pair bij Laura.

Het verhaal begint wanneer Laura en Sylvia een romantische relatie beginnen. Ze worden verliefd op elkaar en beginnen een intense affaire. Laura is echter getrouwd met Alfred, een bekende componist. Hoewel Laura en Sylvia proberen hun relatie geheim te houden, wordt het steeds moeilijker voor hen om hun gevoelens te verbergen.

Na verloop van tijd begint Laura te twijfelen aan haar gevoelens voor Sylvia. Ze voelt zich schuldig tegenover haar man en begint te beseffen dat ze niet kan kiezen tussen hem en Sylvia. Ondertussen wordt Sylvia steeds onzekerder over haar plaats in Laura's leven. Ze voelt zich buitengesloten en verlangt naar meer toewijding van Laura.

De situatie wordt nog gecompliceerder wanneer Sylvia zwanger raakt. Laura is in shock en weet niet hoe ze met de situatie moet omgaan. Ze voelt zich verscheurd tussen haar verantwoordelijkheden als echtgenote en haar gevoelens voor Sylvia. Uiteindelijk besluit Laura om het kind te houden en haar relatie met Sylvia te beëindigen.

Het boek onderzoekt thema's als liefde, verlangen, schuld en identiteit. Het laat zien hoe mensen geconfronteerd worden met moeilijke keuzes en hoe ze omgaan met de consequenties van hun acties. Mulisch schrijft op een meeslepende en emotionele manier, waardoor de lezer zich kan inleven in de complexe gevoelens van de personages.

'Twee vrouwen' is een bekend werk van Harry Mulisch en werd in 1975 gepubliceerd. Het boek werd goed ontvangen door zowel critici als lezers en wordt beschouwd als een van Mulisch's belangrijkste werken. Het werd zelfs verfilmd in 1979, met Monique van de Ven en Maria Schneider in de hoofdrollen.

Al met al is 'Twee vrouwen' een aangrijpend en meeslepend verhaal over liefde, verlangen en de complexiteit van menselijke relaties. Het boek laat de lezer nadenken over de keuzes die we maken en de gevolgen die deze keuzes kunnen hebben.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harry Mulisch, Harry Mulisch - Twee vrouwen