Evert Peeters - De Beloften Van Het Lichaam

Schrijver:
Titel: De Beloften Van Het Lichaam
ISBN: 9789035132931
Uitgever: Uitgeverij Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 40,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De ‘terugkeer naar de natuur’ is geen eeuwige slogan, hij heeft een geschiedenis. In De beloften van het lichaam wordt deze opmerkelijke beweging van natuurgenezers, vegetariërs en naturisten gereconstrueerd. Vanaf de late negentiende eeuw beloofden zij een alomvattende regeneratie van de moderne cultuur. Door een natuurlijke levenswijze en lichamelijke oefening konden ze de kwalen van de moderniteit overwinnen. Dit boek vertelt een fascinerend en bij momenten verrassend hedendaags verhaal.
Rebelse avant-gardisten en respectabele burgers, eigenzinnige artsen en bekende wetenschappers warmden zich aan de beloften van het lichaam. Vergeten helden als Sebastian Kneipp, Marcel Kienné de Mongeot en Juddi Krishnamurti bespeelden de angsten en verwachtingen van de moderne middenklasse.
De terugkeer naar de natuur toonde zich een populaire cultuurkritiek. De natuur bood een verweer tegen de vermeende karakterloosheid van het individu, tegen de ziekten van de stad, tegen de degeneratie van het ras. Het was een gevecht waarin katholieke waterdokters, maar ook vrijzinnige vegetariërs; liberale geheelonthouders en anarchistische koloniebouwers zich vol overgave engageerden. Hun verzet sloeg niet neer in pamfletten, parlementaire debatten of sociaal oproer. De rebellie bleek een woordeloos theater, opgebouwd uit niets dan lichamelijke kracht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Evert Peeters - De Beloften Van Het Lichaam