Herman Nys - Recht en Bio-Ethiek

Schrijver:
Titel: Recht en Bio-Ethiek
ISBN: 9789020989397
Uitgever: Lannoo Campus
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 25,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een onmisbaar juridisch overzicht voor niet-juridici;;;Voor zowel zorgontvanger (patiënt) als zorggever (arts, verpleger...)
De zorg voor de gezondheid is vandaag een ingewikkeld maatschappelijk gebeuren waarin de overheid, artsensyndicaten, de geneesmiddelenindustrie, ziekenfondsen, ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en nog veel andere partners ieder hun belangen verdedigen. De kost van de gezondheidszorg wordt betaald door de samenleving, die toezicht uitoefent op de besteding daarvan. Dat heeft geleid tot een enorm arsenaal aan juridische regels. Desalniettemin blijft de zorg voor de gezondheid uiteindelijk de verantwoordelijkheid van twee mensen en het netwerk dat hen omringt en steunt : degene die de zorg geeft en degene die de zorg ontvangt. Wederzijds vertrouwen en respect vormen nog altijd de basis van deze relatie. Op enkele lang bestaande uitzonderingen na, zoals het beroepsgeheim, kwam het recht tot 1985 nauwelijks tussen in deze relatie. De wet op de orgaantransplantatie (1986) was de eerste in een lange rij wetteksten die de relatie tussen de hulpverlener en de patiënt beroert. Zonder in technische details te vervallen, geeft dit boek aan niet-juridisch geschoolde lezers de noodzakelijke inzichten om, in versterkt vertrouwen, zorg voor de gezondheid te geven en te ontvangen. Antwoorden op vragen als: - Wie mag geneeskunde beoefenen? - Heb ik als patiënt wat aan de 'orde der geneesheren'? - Heeft een patiënt alleen maar rechten en geen plichten? - Als ik schade lijd in een ziekenhuis, wie vergoedt mij dan? - Ik wil een levensverzekering afsluiten maar heb een genetische ziekte. Kan dat wel? - Wie beschermt mijn medische gegevens? - Is een arts verplicht euthanasie toe te passen? - Bestaat er een 'recht op een kind'?
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herman Nys - Recht en Bio-Ethiek