Margaret Atwood - Alias Grace

Schrijver:
Titel: Alias Grace
ISBN: 9789035118072
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Alias Grace is een historische roman geschreven door Margaret Atwood. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Grace Marks, een jonge dienstmeid uit de 19e eeuw die beschuldigd wordt van moord.

Het verhaal begint wanneer Grace Marks, na jarenlang in de gevangenis te hebben gezeten, wordt overgeplaatst naar een psychiatrische inrichting. Daar wordt ze onderzocht door de jonge dokter Simon Jordan, die geïnteresseerd is in haar zaak. Grace beweert zich niets te herinneren van de moorden waarvan ze beschuldigd wordt, maar haar medeplichtige, James McDermott, beweert dat zij de dader is.

Terwijl dokter Jordan Grace ondervraagt en haar verhaal probeert te reconstrueren, wordt de lezer meegenomen naar het verleden van Grace. We leren over haar armoedige jeugd in Ierland, haar emigratie naar Canada en haar werk als dienstmeid bij de rijke familie Kinnear. Daar ontmoet ze ook Nancy Montgomery, een andere dienstmeid met wie ze een complexe relatie ontwikkelt.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van Grace zelf, dokter Jordan en andere personages uit haar leven. Hierdoor ontstaat er een gelaagd en intrigerend verhaal waarin de waarheid steeds verder wordt ontrafeld.

Alias Grace is niet alleen een spannende roman, maar ook een diepgaande verkenning van thema's als identiteit, gender, klasse en macht. Atwood weeft historische feiten en fictie naadloos samen en creëert een levendige en meeslepende wereld waarin de lezer wordt ondergedompeld.

Het boek is bekend om zijn complexe personages en de manier waarop Atwood hun innerlijke gedachten en emoties tot leven brengt. Grace Marks is een intrigerende protagonist, wiens ware aard en motieven voortdurend in twijfel worden getrokken. De lezer wordt uitgedaagd om zijn eigen oordeel te vormen over haar schuld of onschuld.

Alias Grace is een meesterwerk van Margaret Atwood, die bekend staat om haar scherpe observaties van de menselijke natuur en haar vermogen om historische gebeurtenissen tot leven te brengen. Het boek is zowel een spannende thriller als een diepgaande verkenning van de menselijke psyche, en zal lezers gegarandeerd in zijn greep houden tot de laatste pagina.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Margaret Atwood - Alias Grace