Bugul - De gekke baobab

Schrijver:
Titel: De gekke baobab
ISBN: 9789026307447
Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De baobab of apebroodboom in dit boek is een symbool. Het is een ongenaakbare eenzame boom, die de zon en de savannewinden trotseert, maar die tevens vruchten geeft en schaduw biedt.
De hoofdpersoon in deze roman zou men kunnen verge­lijken met deze boom. Ze is op het platteland opgegroeid en na haar studie in Dakar in Senegal krijgt ze een beurs om verder te studeren in Brussel. Daar komt ze in een identiteitscrisis, die haar in het drugs- en prostitutiemi-lieu doet terechtkomen. De identiteitscrisis wordt *voor een belangrijk gedeelte veroorzaakt door het racisme dat de jonge vrouw in België ervaart. Dit racisme kan ver­schillende vormen hebben. Er is het harde racisme van de dokter die principieel tegen abortus is, maar die de vrouw wil aborteren omdat ze zwanger is van een blanke. Rassenvermenging is immers erger dan abortus! Er is echter ook het zachte racisme, dat evenzeer als vernederend ervaren wordt: het schijnbare begrip van de blanke die zich over het lot van de 'arme zwarte' buigt; de seksuele vernedering van de zwarte vrouw, die alleen om haar exotisme aantrekkelijk is.
Ken Bugul is het pseudoniem van een activiste binnen de in 1983 in Senegal opgerichte feministische beweging Yeew Yewwi, die oppositie voert tegen de officiële, door de regering geprotegeerde vrouwenorganisatie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bugul - De gekke baobab