M. Wagenaar - Van huis en haard

Schrijver:
Titel: Van huis en haard
ISBN: 9789068684674
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 17,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In Nederland staan circa vijftig opvanghuizen voor mishandelde vrouwen. De huizen staan in een voor de vrouw onbekende stad, ver weg van de dader. Voor haar kinderen is de vlucht nog veel traumatischer: weg van vriendjes, school, speelgoed, het dagelijks leven. Hoe zien deze huizen er vanbinnen uit? Valt erin te herstellen? Kunnen ze verbeterd worden?
In 2006 riep het Stimuleringsfonds voor Architectuur op om in het kader van 'Zorgarchitectuur' onderzoek te doen ter verbetering van de huisvesting van mensen die noodgedwongen niet in hun eigen huis kunnen wonen. Architect/onderzoeker Minke Wagenaar werd in staat gesteld een onderzoek te starten naar de accommodaties voor vrouwenopvang. Wat het onderzoeksteam aantrof, viel niet mee.
Van huis en haard bevat analyses van de bestaande accommodaties en een viertal essays die de adviezen voor toekomstige accommodaties onderbouwen. Een foto-essay brengt het leven in beeld achter de gesloten deuren van de geheime adressen. De auteurs laten zien waarom de kwaliteit van de huisvesting bij vrouwenopvang tot het primaire hulpverleningsproces hoort. Aangegeven wordt hoe instellingen, woningbouwcorporaties, gemeenten en architecten deze opgave kunnen omzetten in concrete projecten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Wagenaar - Van huis en haard