A. Oderwald - Schrijven tegen de tijd

Schrijver:
Titel: Schrijven tegen de tijd
ISBN: 9789058981271
Uitgever: Tijdstroom, Uitgeverij de
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het aantal ouderen in de samenleving neemt zoals bekend toe. Velen moeten nog wennen aan die razendsnelle ontwikkeling. Hoe kunnen we anders verklaren dat die toename vooral als een vergrijzingsprobleem wordt benoemd? Natuurlijk brengt ouder worden problemen met zich mee, zowel voor de samenleving als voor de ouder wordende mens zelf. En die veranderingen worden niet altijd als positief ervaren. Ouderdom komt met gebreken, heet het steevast. Maar 'lek en gebrek' horen niet onvermijdelijk bij het ouder worden. Steeds meer mensen bereiken redelijk recht van lijf en leden een hoge leeftijd. En door de demografische verschuiving is de aandacht voor de verhoudingen tussen de generaties, tussen oud en jong, weer toegenomen.

In deze essaybundel zijn werken van fictie het belangrijkste oriëntatiepunt om over ouderdom te schrijven. Met name romans, gedichten en films, maar ook documentaires en eigen ervaringen komen aan bod. De auteurs zijn in meerderheid (praktiserend) artsen. Maar ook filosofen, antropologen, letterkundigen, literatoren, sociale wetenschappers en journalisten leverden een bijdrage. De invalshoek van de essays is net zo gevarieerd als de schrijvers. Soms is een essay bedoeld als een overdenking van een concrete praktijk waarin de schrijver zich bevindt, soms als een (cultuur)filosofische of een persoonlijke overdenking. De essays worden afgewisseld met gedichten en prozafragmenten over ouderdom.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Oderwald - Schrijven tegen de tijd