Pellegrino Angelo - Il Libro Di Cucina del Risotto Gourmet

Schrijver:
Titel: Il Libro Di Cucina del Risotto Gourmet
ISBN: 9781804658796
Taal: Italiaans
Uitgever: Pellegrino Angelo
Bijzonderheden: 2022 338pp Paperback / softback
Prijs: € 76,40
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Perché il riso è così importante nel risotto


Il risotto, nella sua forma più semplice, è il riso cotto nel brodo. Il riso è la star qui perché produce amido: la continua agitazione durante il processo di cottura sfrega l'amido dalla superficie del riso, dove si dissolve e addensa il liquido di cottura. Scegliere un riso che non ha abbastanza amido significa che la cremosità tipica di un buon risotto non verrà mai raggiunta.


Allora cosa rende un buon risotto per risotto? Cerca il riso di dimensioni medio-corte, grassoccio e con un alto contenuto di amilopectina (amido). Questi tipi di riso resistono bene anche alla continua agitazione: la consistenza finale è morbida, ma presenta una leggera masticazione al centro di ogni chicco.


Tipi di Risotto Riso


A. Carnaroli:Chiamato il re o il caviale del risotto, gli chef amano usarlo per il suo ottimo sapore e perché ogni chicco mantiene la sua forma. Produce anche il risotto più cremoso ed è più tollerante con cui cucinare.


B. Arborio:Questa varietà di riso non è amidacea come il carnaroli, ma è la più diffusa. Questo riso a grana media può essere facile da cuocere o rendere molliccio, ma con un'attenta attenzione può comunque fare un ottimo risotto.


C. Vialone Nano: Til suo riso a grana corta viene coltivato nella regione italiana del Veneto e non può essere coltivato con prodotti chimici. Ha un alto contenuto di amido, cuoce più velocemente dei carnaroli e produce un risotto molto cremoso.


D. Baldo: il riso Baldo è un riso grassoccio, lavorato, a grana corta coltivato in Turchia. I chicchi sono amidacei e possono assorbire molta umidità, lo rende molto cremoso e tenero e mantiene bene la sua forma una volta cotto. Il riso Baldo è un'ottima scelta per risotti, paella e pilaf turchi.


E. Cal riso: questo è un riso a grana media. Una volta cotto, diventa leggermente morbido e appiccicoso, il che lo rende ideale per piatti in cui i grani devono reggere, come sushi, zuppe o insalate. Il riso Calrose ha anche un sapore molto delicato, il che significa che può assorbire facilmente qualsiasi ingrediente audace, come erbe e spezie


F. Maratelli:Il riso Maratelli è una varietà che è stata selezionata naturalmente dai campi di Asigliano Vercellese nel nord-ovest dell'Italia. È una varietà a maturazione precoce e fa parte del gruppo dei risi 'semifini'.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Let op: dit nieuwe boek is anderstalig en heeft een levertijd van ongeveer 4 werkdagen binnen Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen
  • Bekijk hier de algemene voorwaarden van Boekstra.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.