J.W. van Zundert, A.Ch. Fortgens - Tekst en uitleg - Ontwerp om

Schrijver:
Titel: Tekst en uitleg - Ontwerp omgevingswet
ISBN: 9789013132076
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 60,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Omgevingswet komt er aan. Het wetsontwerp is in behandeling bij de Tweede Kamer. Momenteel gelden aparte regelingen voor ruimte, wonen, bouwen, infrastructuur, milieu, geluid, bodem, mijnbouw, monumentenzorg, natuur en water. Deze zijn vervat in circa 35 wetten, 120 AMvB's en 120 ministeriële regelingen en totaal zo'n 4700 artikelen.
Al geruime tijd wordt dit complex regelgeving aangeduid als omgevingsrecht. De bundeling ervan in één Omgevingswet is nodig omdat de huidige wetgeving niet meer goed aansluit op huidige en toekomstige ontwikkelingen. Het vergunningenstelsel is sedert 2010 al aanmerkelijk verbeterd door de Wabo. Maar iniatiefnemers van activiteiten hebben nog steeds te maken met te veel verschillende gezagsinstanties, procedures, planvormen en regels. Het huidige omgevingsrecht is te versnipperd en niet inzichtelijk genoeg. Bovendien ligt de balans te veel bij zekerheid en te weinig bij groei die gericht is op duurzame ontwikkeling.
Het stelsel in de Omgevingswet gaat uit van een paradigmawisseling: van bescherming van de fysieke leefomgeving via een werende benadering van activiteiten, naar een beleidscyclus waar de continue zorg voor de kwaliteit van de fysieke leefomgeving centraal staat en ruimte ontstaat voor ontwikkeling.
In deze uitgave wordt het ontwerp van de Omgevingswet, vervat in 23 hoofdstukken en 350 artikelen, per artikel toegelicht en per artikellid voorzien van een uitleg. Deze uitleg is vooral ontleend aan de Memorie van Toelichting bij het wetsontwerp en aan de nota's van wijziging (Kamerstukken II, 33 962) tot en met mei 2015.
Auteurs zijn dr. J.W. van Zundert en mr. A.Ch. Fortgens, die beiden een jarenlange ervaring hebben met het omgevingsrecht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.W. van Zundert, A.Ch. Fortgens - Tekst en uitleg - Ontwerp omgevingswet