M. Nijhoff - Brieven aan mijn vrouw

Schrijver:
Titel: Brieven aan mijn vrouw
ISBN: 9789035113381
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Martinus Nijhof (1894-1953) wordt door velen gezien als grondlegger van onze moderne poëzie. In deze tijd van het egodocument is ook de belangstelling voor het leven van Nijhoff duidelijk gegroeid. Nijhoff-kenner Andreas Oosthoek koos een tachtigtal brieven die Martinus tussen 1916 en 1950 schreef aan zijn vrouw Netty, die in 1931 bekend zou worden als A.H. Nijhoff met haar roman Twee meisjes en ik. Nijhoff, vol van het laaglandse bedrijf der letteren, schrijft Netty in haar roerig bestaan te midden van de Europese avant-garde.

Uit Brieven aan mijn vrouw blijkt dat ze beiden liever hun eigen weg kiezen dan voorgeschreven paden betreden. Dit brievenboek volgt het spoor van twee mensen door Europa. Nijhoff in zijn 'vreeselijk Den Haag', in Laren, Leiden, Amsterdam, Utrecht of als officier te velde. Zijn vrouw, de 'zachte brievenschrijfster met de gele hairen', immer op doortocht, in Parijs, Florence, Wiesbaden, Athene, Cornwall. Dit geïllustreerde brievenboek levert een fascinerende bijdrage aan de kennis over de persoon en de dichter M. Nijhoff en geeft een treffend beeld van een 'ambulant en ambivalent huwelijk'.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Nijhoff - Brieven aan mijn vrouw