Magid , Barry - Gewoon Denken Zen en psychotherapie

Schrijver:
Titel: Gewoon Denken Zen en psychotherapie
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: als nieuw, nieuwstaat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
Onderzoek naar de overeenkomsten en analogieën in de zen-filosofie en de moderne westerse psychotherapie.
Is meditatie alleen maar een manier om de confrontatie met psychologische problemen niet te hoeven aangaan? Reduceert een psychoanalytische benadering van meditatie spiritualiteit tot ‘zelfhulp’? Verdragen het gebruik van Prozac en de beoefening van zenmeditatie elkaar? Is de relatie beoefenaar-leraar vergelijkbaar met die van patiënt en psychotherapeut? Dit soort vragen komt in Gewoon denken aan de orde.
Steeds meer mensen doen aan de een of andere vorm van meditatie of spirituele beoefening. Maar ook steeds meer mensen doen een beroep op de psychotherapie.
Barry Magid zet zen-concepten als ‘eenheid’, ‘leegte’, ‘niet-zelf’ en ‘verlichting’ af tegen het begrippenkader van de moderne psychotherapie. Hij geeft een analyse van zen en het zoeken naar zingeving op basis van inzichten uit de theorie van de psychologie van het zelf en intersubjectiviteit. Gewoon denken laat ons zien dat beoefening van zen – met name wanneer je het combineert met de dynamische inzichten van de psychoanalyse -een fundamentele paradox oplevert een discipline die vrijheid in het vooruitzicht stelt, een hiërarchische relatie die echte onafhankelijkheid stimuleert, een vorm die in vormloosheid resulteert en een transformatie die alles laat zijn wat het is.

Recensie
Dit werk gaat over psychotherapie en Zen. Psychotherapie tracht de client behulpzaam te zijn om te veranderen waardoor het leven zinvoller kan worden beleefd. De auteur die zelf psychotherapeut en zen-leraar is, gaat van de opvatting uit dat psychotherapie wel veranderingen kan bewerkstelligen, maar die therapie is in feite niet toereikend. Zen-meditatie bewerkstelligt een transformatie bij de client en werkt aanvullend op psychotherapie. De zen-leraar maakt duidelijk dat echte transformatie geleidelijk de plaats inneemt van wat de bedoeling in de psychotherapie is. Het organisch proces van transformatie verandert een mens werkelijk, maar dat gebeurt niet door ‘werken in de therapie existentieel’, het voltrekt zich door de beoefening van zen-meditatie, het voltrekt zich in een mens al oefenend, zonder onze eigen inspanningen. Psychotherapie is in feite onaf, zen-meditatie bewerkt al oefenend dat het emotionele verzet langzamerhand afkalft, het ego-gericht handelen maakt plaats voor mededogen. De relaties tussen mensen worden intiemer en bevredigender. Magid pleit voor een combinatie van therapie en meditatie. Een goede poging om psychotherapie een spirituele lading te geven.
Drs. H. Menkveld

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, LICHTE VERKLEURING, VASTE PRIJS
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

zakelijk

Logo De Oorsprong

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Magid , Barry - Gewoon Denken Zen en psychotherapie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel de Oorsprong
    Kamer van Koophandel nummer: 01155663
    NL001442341B29
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.