A. Ulrich - Engelengezicht

Schrijver:
Titel: Engelengezicht
ISBN: 9789046805435
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het komt zelden voor dat een grote maffiabaas het zwijgen verbreekt. Journalist en maffia-expert Andreas Ulrich is het gelukt om in contact te komen met maffiakiller Giorgio Basile, een belangrijke capo binnen de Calabrische 'Ndrangheta, die sinds 2005 kroongetuige is in een groot onderzoek naar de Duitse en Italiaanse maffia, waarbij ook voor Nederland een rol is weggelegd. In Het engelengezicht geeft hij voor het eerst volledig openheid van zaken en rekent hij af met de maffiamythe.

De gevangenname van Basile in 1998 was een van de grootste tegenslagen voor de Duits-Italiaanse maffia. Basile stond aan de top van een groot netwerk dat zijn tentakels over heel Europa had uitgespreid. Waaronder Nederland. Hij handelde voornamelijk in drugs en wapens en gebruikte pizzeria's en discotheken om zijn geld wit te wassen. Ondanks zijn zoete bijnaam 'Het engelengezicht' stond Basile bekend als een harde zakenman. Tegenstanders en verraders, zelfs oude vrienden, werden zonder pardon omgebracht. Meer dan dertig moorden heeft hij op zijn naam staan.
Andreas Ulrich wist door te dringen tot de prive- en zakenkringen rond Basile. Daardoor is Het engelengezicht niet alleen een coming of age-verhaal van een van de grootste maffiakillers van de laatste jaren geworden, maar biedt het ook inzicht in de werkwijze en het functioneren van deze criminele organisatie.
Speciaal voor de Nederlandse editie heeft Ulrich in een nawoord de ontwikkelingen rond Basile vanaf 2005 beschreven. Siem Eikelenboom, FD-journalist en oud-verslaggever van Nova, gaat in zijn voorwoord uitgebreid in op de maffia in Nederland, waar de 'Ndrangheta tal van schuilplaatsen heeft.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Ulrich - Engelengezicht