Jose Saramago, Jos� Saramago - Het Beleg Van Lissabon

Schrijver:
Titel: Het Beleg Van Lissabon
ISBN: 9789029077248
Uitgever: Samenw. Uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 26,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1147 belegert de eerste Portugese koning, Dom Afonso Henriques, Lissabon in een poging de stad te heroveren op de Moren. Hij krijgt hulp van Engelse, Vlaamse en Duitse kruisvaarders die op doorreis zijn naar het Heilige Land. Als beloning mogen zij de stad na inname plunderen.
Zo wordt het verteld in de geschiedenisboeken en zo staat he took in het boek Het Beleg van Lissabon, waar de corrector Raimundo Silva zich mee bezighoudt.
Uit protest tegen zijn klerkenbestaan besluit Silva in een opwelling zich dit keer niet te beperken tot correctiewerk en hij stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de kruisvaarders n akkoord waren gegaan. Hij voegt het woordje niet toe aan de zin 'De kruisvaarders besloten de Portugezen te helpen', en de geschiedenis neemt een totaal andere wending.
'Op zeventigjarige leeftijd is deze Portugese schrijver erin geslaagd zijn inventiefste, grappigste en meest jeugdige boek te schrijven.' - Le Nouvel Observateur
Jos aramago (Portugal, 1922) schreef een groot aantal romans, waaronder Het evangelie volgens Jezus Christus, Het stenen volt, De stad der blinden, De stad der zienden en Het verzuim van de dood. In 1998 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jose Saramago, Jos� Saramago - Het Beleg Van Lissabon