Mérode, Willem de - De gedroomde zoon - 100 gedichten

Schrijver:
Titel: De gedroomde zoon - 100 gedichten
ISBN: 9789059119994
Taal: Nederlands
Uitgever: Aspekt
Bijzonderheden: 2011, Paperback, gebruikssporen, goed exemplaar
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Willem Jan Otten typeert de gedichten van Willem de Mérode als ‘dit imposante en zinderende oeuvre’. Hans Werkman, de biograaf van De Mérode, koos samen met hem honderd gedichten voor deze bloemlezing.

Willem de Mérode (1887-1939) doorleefde de tragedie van een onmogelijke liefde. Hij schreef in de spanning van jongensliefde en een mystieke beleving van het christelijk geloof.
Zijn werk is veelkleurig. Er staat in deze bloemlezing poëzie van verlies en verlangen: ‘Ik ben geen vader en ik héb geen zoon’. Er staan bovendien verhalende gedichten in: ‘Waar is Vitellus de wafelverkoper?’, doodsgedichten: ‘De tijd valt lang voor hen die waken’ en Chinese gedichten: ‘Mijn hart is een uit ’t nest gevallen vogel’.

Een springlevend en authentiek dichterschap krijgt met deze bloemlezing een plek in de eenentwintigste eeuw.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mérode, Willem de - De gedroomde zoon - 100 gedichten