Bruce W. Carpenter - W.O.J. Nieuwenkamp / druk 1

Schrijver:
Titel: W.O.J. Nieuwenkamp / druk 1
ISBN: 9789068251982
Taal: Nederlands
Uitgever: Uniepers Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: 2003, Gebonden
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan: https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/w-o-j-nieuwenkam…n-artist-in-bali/


Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (1874-1950) was een grafisch kunstenaar en illustrator, schilder, architect, schrijver, etnoloog, ontdekkingsreiziger en verzamelaar van Oost-Aziatische kunst.

Hij was eigenaar van de unieke woon- en atelierboot De Zwerver, waarmee hij omstreeks 1900 tochten maakte door Nederland, Duitsland en België om schilderachtige plaatsen te tekenen. Daarnaast maakte hij talrijke reizen, voornamelijk naar Bali en andere eilanden van de Oost-Indische archipel. Van die reizen deed hij verslag in Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift, in de vorm van verhalen die hij zelf schitterend illustreerde.

Indonesië

In 1913 en 1914 was hij in Brits-Indië. Van 1917 tot 1919 reisde hij naar Java, Bali en Timor en Onderhoorigheden. In 1924-1925 reisde hij naar Sumatra, Java en Bali, als gevolg van een opdracht voor de Handelsvereeniging Amsterdam. De periode 1933-1934 reisde hij naar Egypte. In 1936/1937 reisde hij voor de laatste maal naar Bali. Een latere reis werd door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verhinderd. Van deze reizen werden boeken geschreven en geïllustreerd. Er werden veel artikelen over gepubliceerd in het tijdschrift Nederlandsch Indië, Oud en Nieuw. Ook in de wetenschappelijke tijdschriften verschenen bijdragen van zijn hand. Veel van Nieuwenkamps werk na 1925 hangt samen met de Borobudurtempel op Java.

Nieuwenkamp en Anna kregen vier kinderen, onder wie Willem Nieuwenkamp. De groei van het gezin en de aanwas van kunstvoorwerpen, verzameld op buitenlandse reizen noopten hem om een huis op het land te bouwen. Dat gebeurde in Edam.

Villa Nieuwenkamp in Fiesole

In Edam was hij van 1910 tot 1920 woonachtig en werkzaam, al was hij in 1895 al betrokken bij de oprichting van het Edams Museum. Later vestigde hij zich in Italië, aanvankelijk zwervend, daarna wonend in Rome. Daarna kocht hij de villa Il Riposo dei Vescovi, nu ook ter plaatse nog bekend als de Villa Nieuwenkamp, in het dorp San Domenico, bij Fiesole, iets ten oosten van Florence. Hij werkte als schilder, tekenaar, houtsnijder, etser, lithograaf, boekbandontwerper en maakte een aantal ex-librissen.

Edam

In Edam was een museum dat aan zijn werk gewijd was, hiervoor werd ook de Stichting Museum Nieuwenkamp opgericht. Het museum werd geopend in juli 1949, maar het werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw gesloten. De Stichting Museum Nieuwenkamp bestaat nog steeds en beheert een grote collectie, die afkomstig is uit nalatenschappen. In de jaren tien kwam Nieuwenkamps werk opnieuw in de belangstelling. Dat kwam onder meer tot uiting in een omvangrijke publicatie over zijn grafische werk en een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek van Leiden in 2016.
Verder lezen

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bruce W. Carpenter - W.O.J. Nieuwenkamp / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stichting Boekenwerk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stichting Boekenwerk
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Boekenwerk
    Kamer van Koophandel nummer: 56109377

    www.stichtingboekenwerk.nl/shop/
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stichting Boekenwerk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stichting Boekenwerk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stichting Boekenwerk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.