Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Nabokov, Vladimir - Verzamelde verhalen, deel 1 / druk 1 (prach

Schrijver:
Titel: Verzamelde verhalen, deel 1 / druk 1 (prachtig vertaald door Yolanda Bloemen, Anneke Brassinga, Peter Verstegen en Marja Wiebes) / deel 2 ook leverbaar.
ISBN: 9789023433484
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, schoon, strak, ongelezen, GEBONDEN. 1996, 1e druk, 461 p. Zeer goed omslag, zonder verkleuring. Geen naam, strepen etc.
Prijs: € 23,90
Verzendkosten: € 1,09 (binnen Nederland)
Meer info:
Deel uit de mooie reeks prozavertalingen van de grote Russisch-Amerikaanse schrijver Vladimir Nabokov (1899-1977). Het is het 1e deel van de twee delen gebundelde verhalen, die deel uitmaken van het schitterende 22-delige Nabokov-vertaalproject van uitgeverij De Bezige Bij.

Behalve de eerder in het Nederlands verschenen 52 verhalen, in de bundels "Lente in Fialta" en "Ultima Thule", zijn ook 13 nooit door Nabokov zelf gebundelde, niet eerder vertaalde verhalen opgenomen. De twee Nederlandse bundels volgen de chronologisch opgezette uitgave "The stories of Vladimir Nabokov" (1995), bezorgd door zoon Dmitri Nabokov.

---

Vladimir Nabokov werd op 22 april 1899 geboren in Petersburg en groeide op in grote welstand. Na de revolutie van 1917 vluchtte het gezin naar Berlijn. Van 1919 tot 1923 studeerde Nabokov Franse en Russische letterkunde en entomologie aan Trinity College in Cambridge. Daarna woonde hij in Berlijn (1923-1937) en Parijs (1937-1940). In 1940 vestigde hij zich in de Verenigde Staten waar hij als docent en hoogleraar verbonden was aan verschillende universiteiten. Twintig jaar later keerde hij terug naar Europa en woonde sindsdien in het Palace Hotel in Montreux. Nabokov overleed in 1977.

Vladimir Nabokov debuteerde in de jaren twintig onder het pseudoniem Vladimir Sirin. Het eerste deel van zijn oeuvre schreef hij in het Russisch. Vanaf 1940 schreef hij in het Engels en begon hij zijn Russische werk in het Engels te vertalen. Pas na het overweldigende succes van Lolita in de tweede helft van de jaren vijftig was zijn reputatie over de hele wereld gevestigd en kon hij van de pen leven. Nabokov wordt gezien als een van de grootste schrijvers, zowel in het Engels als in het Russisch, van de twintigste eeuw.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nabokov, Vladimir - Verzamelde verhalen, deel 1 / druk 1 (prachtig vertaald door Yolanda Bloemen, Anneke Brassinga, Peter Verstegen en Marja Wiebes) / deel 2 ook leverbaar. Nabokov, Vladimir - Verzamelde verhalen, deel 1 / druk 1 (prachtig vertaald door Yolanda Bloemen, Anneke Brassinga, Peter Verstegen en Marja Wiebes) / deel 2 ook leverbaar.