Roothaert, Mr. A. - Dr. Vlimmen trilogie (Doctor Vlimmen / Vlim

Schrijver:
Titel: Dr. Vlimmen trilogie (Doctor Vlimmen / Vlimmen contra Vlimmen / Vlimmens tweede jeugd)
ISBN: 9789022952320
Taal: Nederlands
Uitgever: A.W. Bruna & Zoon, Utrecht, 1978 (Filmeditie)
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 895 bladzijden. Stofomslag beschadigd, Naam voorin doorgehaald.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In het brabantse stadje Dombergen heeft dr. Johannes Vlimmen een omvangrijke praktijk als veearts. Hij is 35 jaar oud, grofgebouwd en heeft, wanneer hij loopt, in zijn bewegingen iets van een jonge deense dog, die niet goed kan besluiten waar hij zijn poten zal neerzetten. Hij verstaat zijn vak tot in de puntjes en houdt zich op de hoogte met de nieuwste ontdekkingen in de veeartsenijkunde. In de donkere stallen, waar hij dagelijks (en nachtelijk) zijn werk verricht, heeft hij steeds weer opnieuw te vechten tegen de onwetendheid en het bijgeloof van de kleine boeren, die zijn
geneeskundige arbeid op dezelfde wijze aanvaarden als zij op de kermis van wonderdokters een flesje kopen. En niet alleen tegen het bijgeloof vecht hij - hij is een man die geen onrecht kan zien.

Reeds jaren achtereen doet Vlimmen pogingen om bij het hoogste kerkelijke gerechtshof in Rome een ongeldigheidsverklaring van zijn huwelijk te verkrijgen. Direkt nadat hij in Utrecht was afgestudeerd, trouwde hij met de dochter van een brabantse boomkweker. Onmiddellijk na het huwelijk bleek zijn echtgenote geestesziek te zijn, 'in de hoogste mate een zenuwpatiënte en psychopate, wier lijden op de grens staat van krankzinnigheid'. Vlimmen heeft na een afgebroken
huwelijksreis de gereedstaande woning dan ook alleen betrokken, tot zijn zuster Truus de huishouding voor hem kwam doen.

In ,Vlimmen contra Vlimmen' ontmoet Vlimmen een jonge weduwe, die een diepe indruk op hem maakt. Het duurt echter nog geruime tijd voordat een verrassende gebeurtenis hem voor een bijzonder moeilijk probleem stelt, dat met hulp van goede vrienden tot een oplossing wordt gebracht en waaruit tenslotte een nietigverklaring van het huwelijk voortkomt. Dan staat er voor Johannes Vlimmen en Tilly Fabrie niets meer in de weg om een gelukkig huwelijk te beginnen. Dit huwelijk is Vlimmens tweede jeugd. Het is een werkelijk gelukkige periode, ook al werkt de tijd weinig mee,
want hun huwelijk vindt plaats op 8 mei 1940.

Mr. A. Roothaert beschrijft het leven van dr. Vlimmen vanaf 1930 tot 1953 en hij is een geboren en meeslepend verteller, die het niet aan humor en zelfs aan ironie en sarkasme ontbreekt. Hij laat zijn lezers het leven in de kleine brabantse stad en in de boerderijen van zeer nabij waarnemen. Hij tekent een vrolijk en raak beeld van de kleinsteedse atmosfeer. Deze trilogie is in verschillende talen vertaald.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roothaert, Mr. A. - Dr. Vlimmen trilogie (Doctor Vlimmen / Vlimmen contra Vlimmen / Vlimmens tweede jeugd) Roothaert, Mr. A. - Dr. Vlimmen trilogie (Doctor Vlimmen / Vlimmen contra Vlimmen / Vlimmens tweede jeugd)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.