Jan Remmerswaal - GROEPSDYNAMIKA 1. INLEIDING

Schrijver:
Titel: GROEPSDYNAMIKA 1. INLEIDING
ISBN: 9789024411252
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Groepsdynamika bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Veel menselijk gedrag wordt begrijpelijker door aandacht voor de kontekst van de groepssituatie waarin dat gedrag plaatsvindt of waarnaar dat gedrag verwijst. Immers ieder mens is sterk sociaal bepaald door de groepen waartoe hij behoorde (run. het gezin) en waarvan hij op dit moment deel uitmaakt. Bovendien is de groei) intermediair tussen kultuur (c.q. de maatschappij) en het individu. Daarom is de groepsdynamika geen modieuze trend, maar een logische ontwikkeling binnen de sociale wetenschappen op het raakvlak tussen psychologie en sociologie.

Samenvatting van de inhoud:
groepsdynamika tussen psychologie en sociologie (aandacht voor zowel het individu als de maatschappij en een overzicht van hoofdstromingen en hoofdtema's in de groepsdynamika), pervoonswaarneming, interpersvonlijke attraktie (sympatie en vriendschap), groepsvorming (Stemerding, Sartre, Pagès), groepsobservatie (inhoud en proces, kommunikatie, besluitvorming, funktionele rollen: taak- en procesrollen), soorten groepen (primaire/secundaire groepen, formele/informele groepen, ingroup/outgroup, terapiegroepen, trainingsgroepen), leiderschap (o.a. taakleiderschap en sociaal-emotioneel leiderschap), leiderschapsstijl en groepsklimaat (met name autoritaire, demokratische en laissez-faire leiding).
Onidat (Ie groepsdynamika een basiswetenschap is voor heel wat praktijktheorieën over sociale en individuele verandering, is dit boek van belang voor hen die werkzaam zijn in onderwijs, vorming, hulpverlening, gezondheidszorg en in bedrijfs- en overlegsituaties, en voor hen die tot zulke beroepen opgeleid worden op sociale, pedagogische en verpleegkundige akademies, voortgezette opleidingen, Ierarenopleidingen, universiteiten e.d. Dit boek kan tevens gebruikt worden als handzame inleiding in de sociale psychologie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Remmerswaal - GROEPSDYNAMIKA 1. INLEIDING Jan Remmerswaal - GROEPSDYNAMIKA 1. INLEIDING