Wouter Vermeulen, Coen Teulings - Groei & Krimp

Schrijver:
Titel: Groei & Krimp
ISBN: 9789079812196
Uitgever: Voc Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 71,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Groei & Krimp: waar moeten we bouwen - en waar vooral niet?

Een groot deel van de nieuwe huizen in Nederland is gebouwd op plekken waar er eigenlijk geen markt voor is. Dat geldt voor steden als Emmen en Ede, maar soms ook daarbuiten, zoals in Almere, Oost-Groningen en delen van Limburg. In steden als Amsterdam, Hilversum en Haarlem is juist te weinig gebouwd. Ook in en om de stad Amsterdam is te weinig gebouwd.

In Groei & Krimp laten de economen Wouter Vermeulen Coen Teulings, Gerard Marlet en Henri de Groot zien dat de groei van steden op lange termijn onvoorspelbaar is en onafhankelijk van de omvang van een stad. Op kortere termijn zijn groei en krimp wel persistent: één procent meer groei nu leidt gemiddeld tot een half procent meer groei over tien jaar. Krimp is bovendien beter te voorspellen dan groei. Nieuwbouw in krimpgebieden is dan ook contraproductief en zet huizenprijzen nog verder onder druk. Concentratie van voorzieningen op een paar kansrijke locaties biedt meer soelaas.

Over de auteurs
Wouter Vermeulen is programmaleider Decentrale overheden bij het Centraal Plnabureau. Hij is verbonden aan het Spatial Economics Research Centre, London School of Economics.

Coen Teulings is hoogleraar economie aan de University of Cambridge en aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig directeur van het Centraal Planbureau. Hij schrijft een tweewekelijkse column in NRC.

Gerard Marlet is directeur van onderzoeksbureau Atlas voor gemeenten, tevens verbonden aan de Utrecht School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder publiceerde hij bij VOC Uitgevers de bestseller 'De aantrekkelijke stad'.

Henri de Groot is hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij verbonden aan Ecorys.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wouter Vermeulen, Coen Teulings - Groei & Krimp